Τσίπρας στο CNN: Η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει μόνη – Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ανοικτή

Σε δηλώσεις που έκανε στο αμερικανικό δίκτυο CNN, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τόνισε  τη σπουδαιότητα της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου, του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στη Λέσβο απαριθμώντας τρία μηνύματα που εστάλησαν με τις σημερινές εικόνες, που ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο.

Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος της επίσκεψης στο νησί, ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι η επίσκεψη του Ποντίφικα αναδεικνύει την παγκόσμια διάσταση του προσφυγικού ζητήματος, ενώ το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σημαίνει ότι αποτελεί το επίκεντρο και τη χώρα εκείνη που, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια για την ανθρώπινη και αποτελεσματική διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Επιπλέον, όπως σημείωσε ο κ. Τσίπρας, η ενέργεια του Πάπα Φραγκίσκου να πάρει μαζί του στο Βατικανό πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, είναι ένα μήνυμα προς όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ότι «η Ελλάδα δεν πρέπει να μείνει μόνη και ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ανοικτή για όσους χρήζουν της προστασίας της».