Τσίπρας: Προκαλείτε την τύχη σας σε ένα μεγάλο πολιτικό στραπάτσο | Mikrometoxos.gr

Τσίπρας: Προκαλείτε την τύχη σας σε ένα μεγάλο πολιτικό στραπάτσο

30.03.2016 00:01

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ

Τσίπρας: Προκαλείτε την τύχη σας σε ένα μεγάλο πολιτικό στραπάτσο

Ξεκίνησε η «μάχη» για τη Δικαιοσύνη στη Βουλή με τους πολιτικούς αρχηγούς να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης η οποία είχε αναβληθεί λόγω των βομβιστικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

  • ΕΘΝΟΣ On Line

 
Τσίπρας: Προκαλείτε την τύχη σας σε ένα μεγάλο πολιτικό στραπάτσο

Ευθεία επίθεση σε ΝΔ από Αλέξη Τσίπρα: Ουέ υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές

Άμεση και ευθεία επίθεση στη ΝΔ κυρίως και δευτερευόντως στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγοντας τη συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της δικαιοσύνης.

Ο πρωθυπουργός, έκανε λόγο για εξαιρετική ευκαιρία που του δίνει απόψε η ΝΔ, με αφορμή την «δήθεν αποκάλυψη της» περί παρέμβαση της κυβέρνησης του στην δικαιοσύνη, όπως είπε, ώστε να μην παραδοθούν στη λήθη τα έργα και οι μέρες της, να μην παραγραφούν στην συνείδηση του ελληνικοιύ λαού οι εγκληματικές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι οικοδόμησαν ένα σύστημα τα τελευταία 40 χρόνια ένα σύστημα εξουσίας που «οδήγησε τη χώρα στο χείλος της οικονομικής και πολιτικής καταστροφής».

«Θεώρησε ότι θα δώσει μια παράσταση ιερής αγανάκτησης, σε αγαστή συνεργία με ορισμένα ΜΜΕ, ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις. Δεν πρόκειται για αφέλεια αλλά θράσος και αλαζονεία. Εδώ αρμόζει η φράση «ουέ υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές.

Δεν σκεφτήκατε ότι μόνοι σας θα ανοίγατε το κουτί της Πανδώρας και ότι προκαλείτε την τύχη σας σε ένα μεγάλο πολιτικό στραπάτσο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Σε αυτή τη συνεδρίαση θα ειπωθούν πάρα πολλά και μαζεμένα»

«Σήμερα σε αυτή τη συνεδρίαση θα ειπωθούν πάρα πολλά και μαζεμένα», προανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε ότι η ΝΔ με αφορμή μια δήθεν αποκάλυψη για μια υποτιθέμενη παρέμβαση της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη νόμιζε ότι θα μπορέσει να δημιουργήσει θόρυβο σε αγαστή συνεργασία με κάποια από τα γνωστά ΜΜΕ της διαπλοκής, ώστε να κερδίσει τις εντυπώσεις.

«Εδώ δεν πρόκειται για αφέλεια, αλλά για θράσος και αλαζονεία και αρμόζει να ειπωθεί το ‘ουαί υμίν γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές. Δεν σκεφτήκατε καν ότι έτσι μόνοι σας θα ανοίξετε το κουτί της Πανδώρας», πρόσθεσε.

Για την «περιβόητη παρέμβαση» Παπαγγελόπουλου

Καίρια ερωτήματα για την «περιβόητη παρέμβαση» Παπαγγελόπουλου και τις σχετικές αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τόνισε ότι για την εν λόγω υπόθεση που αφορά μεγάλα οικονομικά συμφέροντα διεξάγεται ήδη πειθαρχική έρευνα για τις πράξεις ή τις παραλείψεις που οδήγησαν με μάλλον περίεργο τρόπο τρεις δικογραφίες στο αρχείο. Τρία ερωτήματα προκύπτουν εύλογα, είπε: Ποιος ζήτησε να διεξαχθεί αυτή η συνάντηση για την οποία κατηγορείτε τον υπουργό για παρέμβαση, ο κ. Παπαγγελόπουλος ή η εισαγγελέας;

Πώς έφτασε η υπόθεση αυτή στην εισαγγελέα και αφαιρέθηκαν από την αρμόδια εισαγγελέα διαφθοράς οι δικογραφίες που αφορούσαν τον επιχειρηματία Βγενόπουλο ώστε να φτάσουν στα χέρια της κ. Τσατάνη;

Πώς είναι δυνατόν ο αντιεισαγγελέας του Α.Π. με έγγραφο του στις 22/42015 να γνωμοδοτεί ότι όλες οι υποθέσεις διαφθοράς αποτελούν αποκλειστική αρμοδιότητα του εισαγγελέα διαφθοράς και στις 18/12/2015 ο ίδιος άνθρωπος να γνωμοδοτεί με νέο έγγραφο ότι οι δικογραφίες στις υποθέσεις Βγενόπουλου νομίμως αφαιρέθηκαν από την αρμόδια εισαγγελέα; Ρωτώ: Δεν υπάρχει εδώ μια προφανέστατη δικονομική αντίφαση;

Επισήμανε ότι για την υπόθεση και στελέχη της αντιπολίτευσης αναδεικνύουν με ένταση τα σημεία της υπόθεσης, για το εάν υπήρξε μια επιχείρηση συγκάλυψης, και κατέθεσε στα πρακτικά τόσο την επιστολή του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τσιρώνη προς τον πρόεδρο της Βουλής όσο και την επιστολή του κ. Σηφουνάκη προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Προανήγγειλε Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια

Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε Εξεταστική Επιτροπή που θα διερευνήσει τις δανειακές συμβάσεις τις οποίες συνήψαν τράπεζες με κόμματα και Μέσα Ενημέρωσης. Μάλιστα, διευκρίνησε ότι θα την καταθέσει άμεσα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του η οποία θα βγάλει όπως είπε το πόρισμα της μέχρι τέλη Μαίου.

«Δεσμεύομαι προσωπικά ότι η υπόθεση με τα θαλασσοδάνεια των δύο κομμάτων δεν μπορούν να κλείσουν με μια τροπολογία την οποία καταθέσατε μέσα σε μια νύκτα και αθωώνει αυτούς που σας τα έδωσαν. Μέχρι κεραίας οι ευθύνες θα αναζητηθούν. Το παιχνιδάκι αυτό θα σταματήσει είτε αφορούν χρεωκοπημένους μιντιάρχες είτε τα κόμματα σας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Ακόμα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ ΠΑΣΟΚ στη δικαιοσύνη και αφορούν μεταξύ άλλων απαλλαγή ποινικών ευθυνών διοικήσεων οργανισμών και τραπεζών, για πρακτικές, όπως είπε, που δεν δικαιολογούνται και δεν αθωώνονται και έφερε ως παράδειγμα τα θαλασσοδάνεια.

«Σύμφωνα με στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος τα χρέη κόμματος του σας ανέρχονται στα 210 εκ ευρώ και το μεγαλύτερο μέρος τους ποτέ δεν πρόκειται να αποπληρωθούν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι κάτι αντίστοιχο αφορά και το ΠΑΣΟΚ τα χρέη του οποίου ανέρχονται περίπου στα 111 εκ ευρώ .

Να συμβάλει στην επιτροπή επαναδιαπραγμάτευση της υπόθεσης Ζήμενς ο πρόεδρος της ΝΔ

Ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο της τελευταίας τριετίας χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός την υπόθεση της Ζήμενς, αφήνοντας αιχμές και για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση του προτίθεται να συστήσει επιτροπή εμπειρογνωμόνων διεκδικώντας επαναδιαπραγμάτευση του διακανονισμού που έγινε για τη Ζήμενς ενώ κάλεσε προσωπικά τον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να συμβάλει θετικά λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Άλλωστε οι γνωριμίες σας θα φανούν χρήσιμες για το τόπο. Περιμένω με αγωνία την συμβολή της ώστε να υπάρξει κάτι θετικό για το τόπο».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017