Τραπεζική άνοδος ωθεί το ΧΑ +1% στις 700 μον. | Mikrometoxos.gr

Τραπεζική άνοδος ωθεί το ΧΑ +1% στις 700 μον.

21.10.2015 14:13

Άνοδος στο χρηματιστήριο – Οι τράπεζες καταγράφουν σημαντικά κέρδη έως +17% – Ανοδικά και ο FTSE 25 με την ΔΕΗ στο επίκεντρο +4%
Τραπεζική άνοδος έως +17% σημειώνεται στο ελληνικό χρηματιστήριο με στηρίξεις από μετοχές όπως η ΔΕΗ οδηγώντας την αγορά στις παρυφές των 700 μονάδων.

http://bankingnews.gr/%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82

Οι αυξήσεις κεφαλαίου και των 4 συστημικών τραπεζών θα είναι επιτυχημένες θα καλυφθούν 6,5 δισεκ. και οι ιδιώτες θα έχουν ενεργή συμμετοχή ενώ με 250 εκατ θα συμμετάσχει η EBRD στην ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank ενώ θα επενδύσει και στην Παγκρήτια. Οι ΑΜΚ θα είναι επιτυχημένες.

Είναι προφανές ότι η επιτυχία των ΑΜΚ στρατηγικά θα βοηθήσει το χρηματιστήριο αλλά προσοχή βραχυχρόνια η αγορά δεν είναι επενδύσιμη.
Οι τράπεζες σήμερα ενισχύονται έως +8% με επίκεντρο την Εθνική και Eurobank, ενώ τα warrants υποχωρούν έως -11%. Βελτιωμένη είναι η εικόνα και στον FTSE 25 με είκεντρο την ΔΕΗ. Οι τιμές των ΑΜΚ όπως θα καθοριστούν στα βιβλία προσφορών θα είναι σε τιμές χαμηλότερες ενώ θα έχουμε και επιθετικά reverse split.Προσοχή λοιπόν μην παγιδευτείτε στα κερδοσκοπικά παιχνίδια στις τράπεζες ενόψει των ΑΜΚ.

Η χρηματιστηριακή αγορά και ειδικά οι τράπεζες θα αξίζουν πραγματικά μετά τις αυξήσεις κεφαλαίου. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται ανοδικά με το Γενικό Δείκτη να διαπραγματεύεται στις 700 μονάδες με άνοδο +1% έχοντας χαμηλό στις 688,64 μονάδες. Ο βραχυχρόνιος στόχος στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι η υπέρβαση των 700 μονάδων, όπου καταγράφονται ισχυρότατες αντιστάσεις.

Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι τιμές έχουν απαξιωθεί πολύ, ωστόσο και ο όγκος σήμερα είναι χαμηλός παρ΄ ότι οι τράπεζες διακινούν το 90%, ενώ έχουν υπερπληθώρια μετοχών (37 δισεκ. μετοχές) σε απαξιωμένες τιμές.
Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 22 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φθάνει στα 83 εκατ. τεμάχια, με τα 72 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 3 εκατ. στα warrants.

Οι στόχοι για τις νέες ΑΜΚ

Οι στόχοι για τις νέες αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες είναι οι εξής.
Πειραιώς έως 2 δισ,
Eurobank 1,5 δισ
Alpha 1,5 δισ και
Εθνική 1 δισ
Οι αυξήσεις κεφαλαίου θα καλυφθούν πλήρως

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017