ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απλά, δεν παιζόμαστε!!! | Mikrometoxos.gr

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Απλά, δεν παιζόμαστε!!!

06.11.2015 17:28

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Δεν παιζόμαστε!!! Με το που άκουσαν αυξήσεις οι επενδυτές, όλοι τρέχουν να βρουν τρόπο να συμμετάσχουν, μην τυχόν και χάσουν το κελεπούρι.

Έχουν χάσει όλα τους τα λεφτά, αλλά επιστρέφουν σαν τα περιστέρια στον τόπο του εγκλήματος!!!

Λογικά θα βρεθεί τρόπος να συμμετάσχουν, καθώς φαίνονται δύσκολα τα πράγματα.

Αλλά ποιος ο λόγος να σπρώχνονται, καθώς προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι θα βρουν χαρτιά, χαμηλότερα του 20-50% της τιμής της αύξησης με μοναδική εξαίρεση την Eurobank, σε περίπτωση που δεν υπάρξει μετατροπή ομολόγων σε μετοχές.

Όταν η αγορά παλεύει με τζίρους της τάξης των €40-50 εκ., καταλαβαίνετε τι θα γίνει, σε περίπτωση εισαγωγής μετοχών συνολικής αξίας περί τα €2,5-3 δις (!!!!) από μετατροπές ομολόγων, εκ των οποίων τουλάχιστον ένα 30% θα θέλει να ρευστοποιήσει όπου βρουν!!!!

Σε δεύτερη φάση όμως πιστεύω ότι πάλι θα γίνει ΧΟΝΤΡΟ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ, με αποδόσεις ακόμα και άνω του 100% για τους τυχερούς που θα αγοράσουν στα χαμηλά.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι μακροπρόθεσμα δεν τίθεται θέμα αλλαγής της εκφρασμένης πάνω από μία πενταετία άποψής μου ότι όσο δεν γίνεται μια γενναία ανακεφαλαιοποίηση (τουλάχιστον €50 δισ..), δεν υπάρχει σωτηρία για τους μετόχους!!!!

Αν.ΑΛ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017