Τραγωδία στην Αιθιοπία: Ένοπλοι από το Νότιο Σουδάν σκότωσαν 208 ανθρώπους και απήγαγαν 108 παιδιά

Τραγωδία στη δυτική Αιθιοπία, όταν ένοπλοι από το Νότιο Σουδάν σκότωσαν 208 ανθρώπους, ενώ απήγαγαν και 108 παιδιά, όπως ανέφερε χθες ένας Αιθίοπας αξιωματούχος.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε την Παρασκευή στην περιοχή Γκαμπέλα που, μαζί με μια γειτονική επαρχία, φιλοξενεί περισσότερους από 284.000 πρόσφυγες από το Νότιο Σουδάν. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Γκετάτσεφ Ρέντα, σκοτώθηκαν 208 άνθρωποι και άλλοι 75 τραυματίστηκαν.

Φεύγοντας, οι δράστες πήραν μαζί τους 108 παιδιά και 2.000 ζώα.

“Οι Δυνάμεις Άμυνας της Αιθιοπίας λαμβάνουν μέτρα. Πλησιάζουν τους δράστες”, είπε ο εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Αξιωματούχοι από την επαρχία Γκαμπέλα είπαν ότι το Σάββατο Αιθίοπες στρατιώτες πέρασαν τα σύνορα καταδιώκοντας τους ενόπλους.

Επιδρομές για την αρπαγή ζώων έχουν συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν στην περιοχή. Ήταν όμως πολύ μικρότερες σε έκταση.

Οι ένοπλοι πιστεύεται ότι δεν σχετίζονται με τις ένοπλες δυνάμεις του Νοτίου Σουδάν, ούτε με τις δυνάμεις των ανταρτών που πολεμούσαν την κυβέρνηση της Τζούμπα στον εμφύλιο ο οποίος τερματίστηκε πέρσι, με την υπογραφή μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.