Τρένο ακινητοποιήθηκε από … αλαντικά – επέμβαση ομάδας με ραδιοβιολογικό εξοπλισμό

ΣΠΑΝΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ

Σκηνές από ταινίες με θέμα την πυρηνική ή χημική τρομοκρατία, ή κάποιον εξαιρετικά επικίνδυνο ιό, διαδραματίστηκαν μπροστά στα μάτια εκατοντάδων επιβατών και άλλων περαστικών, σε γαλλική υπερταχεία, ωστόσο αποδείχθηκε τελικά ότι θα ταίριαζαν καλύτερα σε κωμωδία.

Ο συγκεκριμένος συρμός του TGV εκτελούσε το δρομολόγιο Βρυξέλλες – Μασσαλία, όταν επιβάτες αντελήφθηκαν μία έντονη «ύποπτη μυρωδιά γκαζιού».

Ενημερώθηκε το προσωπικό και ο μηχανοδηγός αναγκάστηκε να σταματήσει στο Βομόρ, όπως ανακοίνωσε η νομαρχία της Ιόν.

Το πρώτο βαγόνι της αμαξοστοιχίας αποσυνδέθηκε και συνέχισε κανονικά το δρομολόγιό του με κατεύθυνση τη Μασσαλία.

Το δεύτερο βαγόνι όμως εκκενώθηκε και οι 250 επιβάτες αποβιβάστηκαν στο Βομόρ, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της γαλλικής σιδηροδρομικής εταιρείας SNCF.

Πυροσβέστες της υπηρεσίας Πυρηνικού, Βιολογικού και Χημικού Κινδύνου κλήθηκαν στην περιοχή για να ελέγξουν πλήρως το τρένο.

Η πηγή της αφόρητης βρόμας τελικά αποκαλύφθηκε ότι δεν ήταν κάτι επικίνδυνο, τουλάχιστον για όποιο δεν το κατανάλωνε. Επρόκειτο για τις αποσκευές ενός επιβάτη που μετέφερε διάφορα τρόφιμα και ιδίως «ένα πακέτο με εξαιρετικά δύσοσμο κρέας».

Η όλη διαδικασία κράτησε τους επιβάτες, το προσωπικό και τις ειδικές δυνάμεις για δυόμισι ώρες στο σταθμό, πριν τελικά ο συρμός ξεκινήσει ξανά για να ολοκληρώσει το δρομολόγιό του.