Τράπεζες: Θεσμικές συστάσεις και τιμές στόχου για τις 4 συστημικές μετοχές…

Θετικά σχόλια έχουν αποσπάσει οι ελληνικές τράπεζες από τους Έλληνες και ξένους θεσμικούς αναλυτές, μετά και την ολοκλήρωση της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων τους, αν και όλοι ανεξαιρέτως θέτουν ως όρο για την χρηματιστηριακή τους άνοδο να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να μην τεθεί σε κίνδυνο το βασικό μακροοικονομικό σενάριο της ανάκαμψης.
.
Η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα ανοίξει τον δρόμο για έναν επανακαθορισμό του κινδύνου χώρας (country risk), ενώ θα επαφέρει την ομαλότητα στην οικονομία, περιορίζοντας τις απώλειες που προκαλούνται στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών.
Παρά τις αντιξοότητες οι προοπτικές διανοίγονται για τον κλάδο είναι θετικότερες, τόσο από πλευράς κόστους όσο και κερδοφορίας.
Ωστόσο η αβεβαιότητα παραμένει, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο, συμφωνούν όλοι.Alpha Finance
Με τη σύσταση outperform συνεχίζει η Alpha Finance να καλύπτει τις τρεις συστημικές τράπεζες (πλην της Alpha Bank), μετά και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου του 2015, στα οποία παρατηρεί ότι ο κλάδος έχει καλύψει σχεδόν το 90-95% των προβλέψεων από τα πρόσφατα AQR.
Η Alpha Finance διατηρεί την τιμή στόχο της Πειραιώς στα 0,45 ευρώ, της Εθνικής στα 0,40 ευρώ και της Eurobank στα 1,45 ευρώ.

NBG Securities
Ξεκινώντας εκ νέου κάλυψη για τις ελληνικές τράπεζες η NBGSecurities δίνει σύσταση «outperform» για την Alpha Bank με τιμή-στόχο 3,29 ευρώ, την Eurobank, με τιμή-στόχο 1,03 ευρώ και την Πειραιώς με τιμή-στόχου 0,31 ευρώ.
Παράλληλα, η χρηματιστηριακή περιλαμβάνει την Alpha Bank στη λίστα των επιλογών της (selected outperform list).

Wood
Kορυφαία επιλογή της Wood αναφέρει ότι είναι η Εθνική Τράπεζα (λόγω best-in-class κεφαλαίων και λόγου δανείων/καταθέσεων) και η Alpha Bank (λόγω ισχυρών ιδίων κεφαλαίων, υψηλής κάλυψης).
Η Wood διατηρεί τη σύσταση για αγορά (buy) στις τρεις τραπεζικές μετοχές των Εθνική, Alpha Bank και Eurobank, ενώ για την Πειραιώς συστήνει hold (διακράτηση).
Η τιμή στόχος για την Εθνική είναι στα 0,50 ευρώ, για την Πειραιώς στα 0,30 ευρώ, για την Alpha Bank στα 3,30 ευρώ και για τη Eurobank στα 1,20 ευρώ.
Οι τιμές στόχοι που δίνει υποδηλώνουν περιθώριο ανόδου από 45% έως και 107%.

HSBC
Τις μετοχές των Eurobank και Εθνικής Τράπεζας ξεκινά να καλύπτει η HSBC, δίνοντάς τους αξιολόγηση “buy” και τιμή στόχο 1,23 ευρώ για την πρώτη και 0,39 ευρώ για τη δευτέρη.
Παράλληλα, η HSBC αναβαθμίζει τη σύσταση για την Τράπεζα Πειραιώς σε “buy” από “hold’, μειώνοντας όμως την τιμή-στόχο στο 0,27 ευρώ ανά μετοχή.
Επίσης, μειώνει την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 2,92 ευρώ ανά μετοχή από 4,66 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας όμως αμετάβλητη τη σύσταση “buy”.

Axia Ventures
Η Axia Ventures σημειώνει ότι κορυφαία επιλογή της από τον κλάδο είναι ο τίτλος της Alpha Bank. Οι συστάσεις που δίνει για τις Alpha Bank και Eurobank είναι buy με τιμές-στόχους τα 3,10 ευρώ και το 1,65 ευρώ, αντίστοιχα. Για την Τράπεζα Πειραιώς, η σύσταση επίσης είναι buy με τιμή-στόχο το 0,40 ευρώ ενώ για την ΕΤΕ η σύσταση είναι ουδέτερη με τιμή-στόχο το 0,35 ευρώ.‎

* ,