Το road show του 2016 στην Νέα Υόρκη έχει μια ιδιαιτερότητα | Mikrometoxos.gr

Το road show του 2016 στην Νέα Υόρκη έχει μια ιδιαιτερότητα

17.06.2016 11:16

Στις 21 και 22 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί το road show του ελληνικού χρηματιστηρίου στην Νέα Υόρκη. Πρόκειται για ένα πολύ σπουδαίο επενδυτικό invent, καθώς περίπου 16-17 ελληνικές εταιρίες θα συμμετάσχουν στην παρουσίαση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στην Νέα Υόρκη.

______________
Άλλοτε θα έσπαγαν τα τηλέφωνα. Οι προγραμματισμένες συναντήσεις θα ήταν μαζικές και ακατάπαυστες, γενικώς θα υπήρχε ένα ντελίριο για την Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια και παρά την κρίση υπήρχε ενδιαφέρον για την Ελλάδα από τους αμερικανούς επενδυτές, όχι γιατί πραγματικά ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα αλλά ήθελαν να πληροφορηθούν την πορεία της Ελλάδος ώστε να χαράξουν την επενδυτική τους στρατηγική για την ευρωπαϊκή αγορά. Απλά, η Ελλάδα ήταν ένα ουσιώδες κριτήριο για να διαμορφώσουν την στρατηγική τους.

______________
Το road show του 2016 έχει μια ιδιαιτερότητα. Το Grexit δεν είναι στην ατζέντα, είναι το Brexit όμως….Επειδή λοιπόν η Ελλάδα δεν είναι στο επίκεντρο….το ενδιαφέρον των ξένων funds για την Ελλάδα είναι αρκετά μειωμένο. Ενώ ορισμένες εταιρίες δεν θα συμμετάσχουν, με τις συναντήσεις με αμερικανικά funds να είναι συγκριτικά μειωμένες σε σχέση με το 2015.

______________
Π.χ. η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν θα συμμετάσχει η Lamda λόγω φόρτου εργασίας και άλλες περιπτώσεις.
Υπάρχουν κάποιες συναντήσεις μεταξύ τραπεζών και funds managers αλλά και αυτές είναι σημαντικά μειωμένες.

Υποσημείωση: Φυσικά, μεγάλο ρόλο στο μειωμένο ενδιαφέρον προφανώς και διαδραματίζει ο κίνδυνoς Brexit 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017