Το Nammos,οι σαμπάνιες των 120.000 ευρώ και οι… εισαγγελείς…

  • Το Nammos και οι σαμπάνιες των 120.000 ευρώ
  •  Ο ΒΗΜΑτοδότης
Οι οικονομικοί εισαγγελείς  στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής έβαλαν στο στόχαστρό τους τα πάρτι, τα γενέθλια σε πολυτελή παραθαλάσσια μαγαζιά, ακόμα και τους γάμους. Τώρα θα πείτε τι σημαίνει αυτό και κυρίως ποιοι θα την πληρώσουν.
Τα νυχτερινά αυτά κέντρα βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ για το εάν οι ιδιοκτήτες τους κόβουν ή όχι αποδείξεις. Το ίδιο και οι τραγουδιστές.
Τι συμβαίνει όμως με τους πελάτες τους που πολλές φορές φωτογραφίζονται σε διάφορα lifestyle περιοδικά να γλεντούν κάνοντας πάρτι με πανάκριβες σαμπάνιες των 120.000 ευρώ (όπως για παράδειγμα οι φιάλες του εμπορικού σήματος «Armand de Brignac Brut Gold»), ή με διάφορα μπαλέτα που φέρνουν από το εξωτερικό ή ακόμα παίζουν (όταν έρχονται στο τσακίρ κέφι) και… αστακοπόλεμο;
Σχετική εικόνα
Ορισμένοι από αυτούς που σπαταλούν με αυτόν τον τρόπο τα λεφτά τους θα ελεγχθούν, μου λένε. Θα ελεγχθούν από πού βρήκαν τα χρήματα, εάν δηλαδή είναι νόμιμα (φορολογημένα) ή όχι. «Η ιστορία με τον Ακη Τσοχατζόπουλο πώς άρχισε νομίζετε; Με τη γαμήλια  δεξίωση που έδωσε στο πολυτελές Four Seasons.
Σχετική εικόνα
Από τότε άρχισε ο πρώτος έλεγχος. Εδειξε τον δρόμο. Κάτι σαν… δρομοδείκτης της φοροδιαφυγής. Γιατί να μην ελέγξουμε φορολογικά και τους πελάτες, για παράδειγμα, του Nammos της Μυκόνου, όσους τέλος πάντων έκαναν προκλητικά γενέθλια πάρτι;» μου έλεγε ένας από τους εισαγγελείς.