Το υδρογόνο φέρνει αλλαγές στις μπαταρίες των κινητών | Mikrometoxos.gr

Το υδρογόνο φέρνει αλλαγές στις μπαταρίες των κινητών

09.02.2016 18:11

Μπορεί τα smartphones να θεωρούνται τα “έξυπνα” κινητά, όμως πάσχουν στην διαχείριση ενέργειας πράγμα που τα οδηγεί να περνούν περισσότερες ώρες στη φόρτιστη παρά στη χρήση. Μια νέα ανακάλυψη όμως δείχνει πως η λύση του προβλήματος είναι πιο κοντά από όσο περιμέναμε, καθώς πλησιάζει η εποχή που θα χαλιναγωγήσουμε το υδρογόνο και για τα κινητά μας.

Η λύση, που έχουν ήδη αρχίσει να εξετάζουν σχεδόν όλες οι πρωτοπόρες εταιρίες παραγωγής κινητών τηλεφώνων, φαίνεται πως δόθηκε κατ’ αρχήν από την Intelligent Energy, που μάλιστα υπέγραψε συμφωνία με μια εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Οι νέες μπαταρίες, χρησιμοποιώντας σαφώς διαφορετική τεχνολογία από τις τωρινές, θα μπορούν να διαρκούν έως και μια εβδομάδα.

Η νέα τεχνική που χρησιμοποιεί η Intelligent Energy, συμπεριλαμβάνει μια πολύ μικρής διάστασης κυψέλη υδρογόνου. Μάλιστα η συγκεκριμένη μέθοδος φαίνεται πως είναι και αρκετά φιλική προς το περιβάλλον, καθώς δεν δημιουργεί παρά ελάχιστους ρύπους. Οι μπαταρίες μέσα από την καύση του υδρογόνου καταφέρνουν να παράξουν ηλεκτρική ενέργεια. Από αυτήν την διαδικασία όμως δεν δημιουργείται κάποιο ρυπογόνο υποπροϊόν.

Η λειτουργία αυτών των μπαταριών δεν έχει καμία σχέση με αυτήν των συνηθισμένων. Αντί να αποθηκεύει ενέργεια, η μπαταρία υδρογόνου παράγει συνεχώς ενέργεια μέσα από ηλεκτροχημικές μετατροπές. Κάπως έτσι επιτυγχάνεται και η μεγάλη διάρκεια της.

Παράλληλα με αυτό, το μέγεθος των νέων μπαταριών θα είναι πολύ μικρό, πιθανότατα ακόμα μικρότερο από αυτές που έχουν τα σημερινά smartphone τελευταίας τεχνολογίας. Αυτό σημαίνει πως δεν θα πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε design και… διάρκεια ζωής. Θα έχει και τα δύο σε ένα.

Αναμένεται να δούμε πότε αυτή η νέα τεχνολογία θα εφοδιάσει τα smartphones, ξεφορτώνοντας τα από το μόνιμο πρόβλημα τους.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017