Το τοπίο παραμένει θολό και οι συντηρητικοί επενδυτές επιλέγουν την αποχή

“Πτωτικά κινείται η τρέχουσα εβδομάδα μετά τις δύο συνεχόμενες ανοδικές. Η διπλή κορυφή στην περιοχή των 580 μονάδων, την περασμένη Πέμπτη, μας προϊδέασε για την επερχόμενη διόρθωση που κάλυψε τα ανοδικά ‘gap’ στις 568 και 557 μονάδες” επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.
Η στήριξη που πρέπει να διατηρήσει ο Γενικός Δείκτης για να παραμείνει η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση είναι στη περιοχή των 545 μονάδων που κινείται ο ΚΜΟ 30 ημερών και υπάρχει και το ανοδικό “gap” στις 544,3 μονάδες, ενώ σ’ αυτή την περιοχή ολοκληρώνεται το 23,6% διόρθωση όλης της ανοδικής κίνησης από το χαμηλό των 420 μονάδων ως το υψηλό των 584 μονάδων. Σε περίπτωση διάσπασης των 544 μονάδων (με τα απαραίτητα φίλτρα) οι επόμενες στηρίξεις ορίζονται στις περιοχές των 520 και 480 μονάδων.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν κρίσιμο για την βραχυπρόθεσμη πορεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου. Η αποκάλυψη των συνομιλιών των Στελεχών του ΔΝΤ και η διαχείριση του θέματος από την Ελληνική Πλευρά, αύξησε το έλλειμμα εμπιστοσύνης που είχε κορυφωθεί το περασμένο Καλοκαίρι και είχε σταδιακά αρχίσει να αποκαθίσταται.
Παρόλο που προχθές το βράδυ ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι ως την Κυριακή θα υπάρχει ένα κείμενο συμφωνίας με τους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς και ένα κείμενο καταγραφής θέσεων με το ΔΝΤ, οπότε να μπούμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση της Αξιολόγησης, η επιφυλακτικότητα είναι κυρίαρχη στις τάξεις των επενδυτών και όχι μόνο. Η άποψη ότι ως το Πάσχα θα υπάρχει συμφωνία χάνει έδαφος, με αρκετούς πια να υποστηρίζουν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος.
Το τοπίο παραμένει θολό και οι συντηρητικοί επενδυτές επιλέγουν την αποχή, έως ότου υπάρξουν εξελίξεις που θα τους επιτρέψουν να διαμορφώσουν την επενδυτική τους στρατηγική. Ερωτηματικά υπάρχουν και για τη διευθέτηση του ζητήματος του χρέους, ενώ νέα διαφωνία για τις Ιδιωτικοποιήσεις καταγράφηκε μέσα στην εβδομάδα.
Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα αφού μετά την αναχώρηση των Θεσμών ακολουθεί η εαρινή σύνοδος του ΔΝΤκαι σημαντικές συναντήσεις και διαβουλεύσεις στην Ουάσιγκτον για την Ελληνική Κυβέρνηση.
Σε περίπτωση θετικής έκβασης των συζητήσεων και σύμφωνα με την εκτίμηση του υπεύθυνου συναλλαγών της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ, η ανοδική κίνηση του Γενικού Δείκτη θα συναντήσει καταρχήν αντίσταση στις 580 μονάδες (που έχουμε την διπλή κορυφή)
Και στη συνέχεια στόχος θα είναι το κλείσιμο των πτωτικών “gap” στις 588,74 και 613,38 μονάδες και προσέγγιση της περιοχής των 630 μονάδων που λογικά θα συναντήσει την ισχυρή αντίσταση του ΚΜΟ 200 ημερών που κινείται πτωτικά και σήμερα βρίσκεται στις 638 μονάδες.
* ,