Το τελειωτικό χτύπημα στην τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, έδωσε η συντριβή της πτήσης MSR 804 της EgyptAir - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Το τελειωτικό χτύπημα στην τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, έδωσε η συντριβή της πτήσης MSR 804 της EgyptAir

20.05.2016 08:06

Το τελειωτικό χτύπημα στην τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, έδωσε η συντριβή της πτήσης MSR 804 της EgyptAir, σύμφωνα με τον Guardian.

«Η απώλεια της πτήσης της EgyptAir είναι ένα ακόμη καταστροφικό πλήγμα στην ήδη αποδεκατισμένη τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου, η οποία δεν είχε δείξει σημάδια ανάκαμψης μετά την βομβιστική επίθεση του περασμένου Νοεμβρίου στο ρωσικό τζετ που είχε απογειωθεί από το Σαρμ ελ Σείχ», γράφει ο Guardian.

Οπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 1,2 εκατ. τουρίστες επισκέφτηκαν την Αίγυπτο, κάτω από τα 2,2 εκατ. που βρέθηκαν στην περιοχή το περασμένο έτος. Τα έσοδα του τουρισμού μειώθηκαν στα 500 εκατ. δολάρια από τα 1,5.

Η συντριβή του MS804 ήρθε την ώρα που Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ήλπιζαν σε ανάκαμψη του τουριστικού τομέα.

Ο τουρισμός στην Αίγυπτο, σύμφωνα με τον Guardian, αντιπροσωπεύει περίπου το 6% του ΑΕΠ, απασχολώντας περίπου 1 εκατ. ανθρώπους.

Δεκάδες ξενοδοχεία και επιχειρήσεις έχουν βάλει λουκέτο, με ανταποκριτής της εφημερίδας στην περιοχή Τάμπα να αναφέρει πως η πληρότητα αγγίζει μόλις το 6%.

Για να καλύψει την απώλεια Ευρωπαίων τουριστών, η χώρα ποντάρει στην προσέλκυση ταξιδιωτών από την Κίνα, τη Μαλαισία και τη Γεωργία.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017