Το ΣτΕ αποφασίζει αν είναι νόμιμη η αποχή των δικηγόρων

Οι προσφυγές των δικηγόρων Αθηνών, Παναγιώτη Καλαντζάκου και Αντώνη Ξενάκη συζητήθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι οποίοι ζητούν να ακυρωθούν οι συνεχιζόμενες αποχές των δικηγόρων ως παράνομες και αντισυνταγματικές. Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της. Στην δικαστική αίθουσα της Ολομέλειας του ΣτΕ παραβρέθηκαν και ορισμένοι πρόεδροι Δικηγορικών Συλλόγων της περιφέρειας.

Από την πλευρά της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας παραστάθηκαν ο πρόεδρος της και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Βασίλης Αλεξανδρής, ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών Φίλιππος Σπυρόπουλος και ο Αλέξανδρος Λεοντόπουλος-Βαβμέτσος.

Από την άλλη πλευρά παραστάθηκαν οι ίδιοι οι εν λόγω δύο δικηγόροι που έχουν προσφύγει στο ΣτΕ. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας  ο κ. Καλαντόπουλος ζήτησε μια σύντομη αναβολή, ενώ αντίθετα δεν συντάχθηκε με το αίτημα ο δεύτερος εκ των προσφευγόντων ο κ. Ξενάκης.

Το δικαστήριο διέκοψε για να αποφασίσει επί του αιτήματος αναβολής και με παρεμπίπτουσα απόφασή του απέρριψε το αίτημα και η διαδικασία συνεχίστηκε…