Το σκοτεινό μυστικό της νεαρότερης δισεκατομμυριούχου

Έγινε ευρύτερα γνωστή μετά την γνωστοποίηση της λίστας Forbes και εκείνη βρισκόταν εκεί σαν η νεότερη δισεκατομμυριούχος. Η όμορφη 19χρονη Αλεξάντρα Άντρεσεν από την Νορβηγία όμως έκρυβε ένα ένοχο μυστικό που αποδεικνύει πως πολλές φορές δημιουργούνται οι τεράστιες περιουσίες. Το χειρότερο όλων όμως είναι πως δεν υπάρχει και η επιθυμία από μέρους της να αλλάξει η κατάσταση.

Μπορεί η περιουσία της νεαρή από την Νορβηγία να προέρχεται από την κληρονομιά του πατέρα της που μεταβίβασε το 42,2% της «Ferd Holding Company» στις κόρες του ενώ τους εξασφάλισε την καλύτερη μόρφωση που θα μπορούσαν να λάβουν. Δυστυχώς όμως δεν έχουν όλοι την ίδια τύχη…

Χτίζουν επάνω στον «ιδρώτα» 10χρονων δούλων;

Αυτή βέβαια, είναι η μια όψη του νομίσματος. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Daily Mail» ο πατέρας της όμορφης 19χρονης δισεκατομμυριούχου φέρεται να έχει «χτίσει» την αυτοκρατορία του, εκμεταλλευόμενος ανήλικα παιδάκια που εργάζονται στις φυτείες από την Ζιμπάμπουε και το Μαλάουι. Όταν εκπρόσωπος του 54χρονου Johan πιέστηκε να απαντήσει στις κατηγορίες, είπε ότι προφανώς και ήξερε ότι το χτίσιμο του κολοσσού θα είχε μια τέτοια «ανάγκη», σχολιάζοντας αφοπλιστικά: «Και τι μπορούμε, να κάνουμε για αυτό;»

Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της εταιρείας θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ίσως και με την πρόθεση να μαζέψει το σκάνδαλο, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό. Την ίδια ώρα λέει ότι «δεν υπάρχουν ωστόσο, και πολλά περιθώρια αυτό το καθεστώς να αλλάξει».

«Είμαστε κατά της παιδικής εργασίας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε την ποιότητα των ανθρώπων που συνδιαλεγόμαστε, όπως και των προμηθευτών μας», κατέληξε.

Ο ίδιος θέλησε να βάλει τα πράγματα άμεσα στη θέση τους, ίσως και με την πρόθεση να μαζέψει το σκάνδαλο, υπογραμμίζοντας ότι η εταιρεία δεν γνωρίζει τίποτε για αυτό – Την ίδια ώρα λέει ότι «δεν υπάρχουν ωστόσο, και πολλά περιθώρια αυτό το καθεστώς να αλλάξει»

Tobacco and Child Labor in Malawi Photo: I Blog Dot Org