Το παρόν στο Roadshow του Χ. Α. στο Λονδίνο θα δώσει ο Γιώργος Χουλιαράκης και… 28 εισηγμένες

Το παρόν στο Roadshow του Χ. Α. στο Λονδίνο θα δώσει ο Γ. Χουλιαράκης

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την συμμετοχή του υπηρεσιακού υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, η οποία αν μη τι άλλο προσφέρει ένα μεγαλύτερο ειδικό βάρος ιδιαίτερα σε αυτή την φάση,  θα πραγματοποιηθεί το 10ο επενδυτικό Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίνο, το οποίο έχει προγραμματιστεί το διήμερο 10-11 Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Χουλιαράκης θα απευθυνθεί  προς  τα στελέχη επενδυτικών εταιρειών, διεθνείς fund managers και τους  εκπροσώπους των ελληνικών εισηγμένων και  οι συμμετέχοντες θα έχουν την δυνατότητα ενημερωθούν από τα αρμόδια χείλη για την υφιστάμενη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τις προοπτικές και τις κινήσεις  υλοποίησης της συμφωνίας με τους δανειστές.

Όπως σημειώνεται, το ενδιαφέρον των διεθνών funds είναι αρκετά αυξημένο παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και στην χώρα συνολικότερα και αυτό αν μη τι άλλο είναι ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση και ικανοποίηση στην ελληνική πλευρά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εισηγμένων εταιρειών που θα δώσουν φέτος το παρόν στην βρετανική πρωτεύουσα ανέρχεται στις 28 (η MLS ακύρωσε την συμμετοχή της)  και μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί περισσότερα από 600 ραντεβού (όταν πέρυσι για παράδειγμα είχαν ξεπεράσει τα 1.000), με το μεγαλύτερο ενδιαφέρον να συγκεντρώνουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ και η Folli Follie.

Οι εταιρείες που θα συμμετάσχουν είναι Aegean Airlines,  Alpha Bank, όμιλος Χρηματιστήριου Αθηνών, Αttica Bank, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Ελληνική Τεχνοδομική Ανεμος , Eurobank, Folli Follie, Fourlis, ΓΕΚ Τέρνα, Γρ. Σαράντης, Grivalia Properties, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Lamda Development, MIG, Μέτκα, Motor Oil, Μυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ,  Πειραιώς, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Βιοχάλκο

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι μεσημέρι της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί συζήτηση με θέμα οι «Προοπτικές της ελληνικής οικονομίας» στο οποίο θα συμμετάσχει ο Επικεφαλής της Μακροοικονομικής Έρευνας και Διευθύνων Σύμβουλος της Royal Bank of Scotland Mr.Alberto Gallo, ο Επικεφαλής Οικονομολόγος του ομίλου Πειραιώς κ. Ηλίας Λέκκος και ο Επικεφαλής Οικονομολόγος του ομίλου Eurobank Dr. Πλάτων Μονοκρούσσος.

* ,