Το μυστηριώδες ταξίδι στο Ιράν και η… αυθεντία! – Πέπλο… μυστηρίου το καλύπτει

Το μυστηριώδες ταξίδι στο Ιράν και η… αυθεντία!

http://m.euro2day.gr/1379669/article.aspx

Πέπλο… μυστηρίου καλύπτει τις λεπτομέρειες της πολιτικής και επιχειρηματικής αποστολής που πρόκειται να επισκεφτεί το Ιράν στις 29 Νοεμβρίου.
Όσοι προσπάθησαν να πληροφορηθούν από το υπουργείο Εξωτερικών ή από την ελληνική πρεσβεία στην Τεχεράνη, τα ονόματα των πολιτικών και -κυρίως- των επιχειρηματιών που θα συμμετέχουν, βρίσκουν συνεχώς στόματα κλειστά, ή αρμόδια πρόσωπα που δηλώνουν… άγνοια!

Οι πληροφορίες αυτές ερέθισαν τα αισθητήρια όργανα του Χαμαιλέοντα, που άμεσα εντόπισε κι άλλες ανακολουθίες, όπως για παράδειγμα την εκκωφαντική απουσία του καθ’ ύλην αρμόδιου γενικού γραμματέα του ΥΠΕΞκ. Γεωργίου Τσίπρα, ο οποίος -αν και βασικός υποστηρικτής της πολιτικής και επιχειρηματικής προσέγγισης του Ιράν- δεν θα συμμετέχει στο ταξίδι αυτό, παρότι το προετοιμάζει εδώ και 7 μήνες!

Επίσης αξιοσημείωτη -και ιδιαιτέρως περίεργη- είναι και η μη συμμετοχή τηςΕπιχειρηματικής Πρωτοβουλίας για το Ελληνο-Ιρανικό Επιμελητήριο(πρόκειται για αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που έχει ήδη αιτηθεί τη μετατροπή της σε επιμελητήριο)!

Δεδομένου ότι η συγκεκριμένη ΑΜΚΕ ιδρύθηκε εν μέσω κυρώσεων και -ως εκ τούτου- απολαμβάνει την αμέριστη στήριξη της Ιρανικής πρεσβείας,καθίσταται άξιο απορίας γιατί ο πρόεδρος ή οποιοδήποτε μέλος της δεν προσκλήθηκαν να συμμετέχουν στην πρώτη επίσημη επίσκεψη στο Ιράν, μετά από αρκετά χρόνια.

Σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πληροφορίες, ούτε καν ενημερώθηκαν για το επερχόμενο ταξίδι…

Αν όλα αυτά αληθεύουν,τότε φαίνεται ότι κάποιος στο ΥΠΕΞ έχει μια περίεργη άποψη για το ποιος μπορεί να είναι χρήσιμος ή μη, εξειδικευμένος ή όχι.

Ή μπορεί απλά να αναγνωρίζει μόνο μία αυθεντία… Τη δική του!