Το Ισραήλ «δίνει» την Τουρκία: Και σε εμάς μπήκε «κατά λάθος» ρωσικό μαχητικό αλλά... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Το Ισραήλ «δίνει» την Τουρκία: Και σε εμάς μπήκε «κατά λάθος» ρωσικό μαχητικό αλλά…

29.11.2015 12:46

Όπως έγινε σήμερα  από τον υπουργό Αμυνας του Ισραήλ, Μοσέ Γιααλόν, πρόσφατα ένα ρωσικό πολεμικό αεροσκάφος που προερχόταν από τη Συρία μπήκε «κατά λάθος» στον εναέριο χώρο του Ισραήλ.

«Ρωσικό αεροσκάφος από τη Συρία εισήλθε στον εναέριο χώρο μας σε βάθος ενός μιλίου (1,6 χλμ.), αλλά όλα ρυθμίστηκαν αμέσως και το ρωσικό αεροπλάνο επέστρεψε προς τη Συρία», πρόσθεσε ο ίδιος, αποδίδοντας το συμβάν σε λάθος του πιλότου, ο οποίος πετούσε κοντά στο Γκολάν.

«Υπάρχει μία γραμμή επικοινωνίας και συντονισμού για την αποφυγή παρεξηγήσεων στη Συρία μεταξύ του Ισραήλ και της Ρωσίας, καθώς τα ρωσικά αεροσκάφη δεν έχουν πρόθεση να μας επιτεθούν, γι ‘αυτό δεν πρέπει η αντίδρασή μας να είναι αυτόματη και να τα καταρρίπτουμε μόλις γίνει ένα λάθος», πρόσθεσε ο Ισραηλινός υπουργός.

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν κατά τη διάρκεια συνάντησης στη Μόσχα, το Σεπτέμβριο, να συγκροτήσουν έναν μηχανισμό συντονισμού στρατιωτικής δράσης των χωρών τους προκειμένου να αποφευχθούν αντιπαραθέσεις στη Συρία.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017