Το ΙΚ εκτέλεσε 8 Ολλανδούς μαχητές του | Mikrometoxos.gr

Το ΙΚ εκτέλεσε 8 Ολλανδούς μαχητές του

01.03.2016 11:10

 “Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά”…

“Το Ντάες εκτέλεσε οκτώ Ολλανδούς μαχητές την Παρασκευή στη Μααντάν, στην επαρχία της Ράκας, αφού τους κατηγόρησε για απόπειρα λιποταξίας και στάση”, ανέφερε σε μήνυμα μέσω του ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένα στέλεχος της ΜΚΟ.

Από τον Απρίλιο του 2014, η οργάνωση καταγράφει μυστικά τις ωμότητες των τζιχαντιστών στην πόλη Ράκα, στη βόρεια Συρία, την οποία το ΙΚ έχει ανακηρύξει “πρωτεύουσά” του.

Όπως αναφέρει η οργάνωση, τον τελευταίο μήνα υπήρχε ένταση ανάμεσα σε 75 Ολλανδούς τζιχαντιστές, ορισμένοι από τους οποίους κατάγονται από το Μαρόκο κι είχαν ανασυνταχθεί στη Ράκα, και Ιρακινούς, μέλη της κατασκοπείας του ΙΚ. Τους οχτώ Ολλανδούς τους είχαν θέσει υπό κράτηση, καθώς τους υποπτεύονταν για λιποταξία.

Ένας εξ αυτών πέθανε, λόγω του ξυλοδαρμού που υπέστη κατά τη διάρκεια της ανάκρισής του. Μάλιστα η ηγεσία του ΙΚ στη Ράκα έστειλε έναν εκπρόσωπό της να δει τους Ολλανδούς σε μια προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα, αλλά οι τελευταίοι τον δολοφόνησαν, για να εκδικηθούν τον θάνατο του συντρόφου τους.

Στοιχεία των υπηρεσιών πληροφοριών της Ολλανδίας, που δεν έχουν επιβεβαιώσει τις εκτελέσεις αυτές, λένε ότι συνολικά 200 Ολλανδοί υπήκοοι, ανάμεσά τους 50 γυναίκες, έχουν ενταχθεί στις τάξεις του ΙΚ στη Συρία και στο Ιράκ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017