Το εστιατόριο που δεν επιτρέπει σε τραπεζικούς την είσοδο

Ακόμα και στη σύγχρονη κοινωνία το ένα επάγγελμα εξαρτάται από το άλλο και οι πολίτες όντας καταναλωτές συμπληρώνουν το τέλειο παζλ της αγοράς. Εκτός ίσως από τον Αλεξάντρ Καλέ, ιδιοκτήτης του διάσημου εστιατορίου, βραβευμένο και με αστέρι Michelin  “Les Ecuries de Richelieu”.

Ο 30χρονος ιδιοκτήτης δυσαρεστημένος από την απόρριψη της αίτησης του για χορήγηση δανείου 70.000 ευρώ για να ανοίξει δεύτερο εστιατόριο, αποφάσισε να απαγορεύσει την είσοδο στο κατάστημά του σε όσους είναι τραπεζικοί.

Ξεκαθαρίζοντας τις άγριες προθέσεις για την συγκεκριμένη επαγγελματική κατηγορία, στην είσοδο του εστιατορίου , υπάρχει το ακόλουθο μήνυμα: «Τα σκυλιά είναι ευπρόσδεκτα , οι τραπεζικοί απαγορεύονται, εκτός αν πληρώσουν το ποσό των 70 χιλιάδων ευρώ». Ο κ. Καλέ δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro:«Μόλις καταλάβω ότι ένας πελάτης είναι τραπεζικός, δεν τον αφήνω να μπει στο εστιατόριο. Μου συμπεριφέρθηκαν σαν να είμαι σκυλί  , έτσι κι εγώ δεν τους επιτρέπω την πρόσβαση . Δεν πρόκειται βέβαια να αστυνομεύω την είσοδο του εστιατορίου».
Ο Γάλλος εστιάτορας καταλήγει λέγοντας πως: «Εστιάτορες, επιχειρηματίες είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα: κάθε φορά που θέλουμε να ανοίξουμε μία επιχείρηση ,πρέπει να τα κάνουμε όλα μόνοι μας…».