Τουρκία - Ελλάδα 0-0 και της αμύνης τα παιδιά... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τουρκία – Ελλάδα 0-0 και της αμύνης τα παιδιά…

17.11.2015 23:04

Μετά τη “μαύρο” ντεμπούτο και το 1-0 από το Λουξεμβούργο, αυτό που πρώτα ήθελε να δει ο Μίχαελ Σκίμπε ήταν ένα συμπαγές σύνολο. Διαφορετικά δεν θα χρησιμοποιούσε άμυνα των τριών με Παπασταθόπουλο – Μανωλά – Παπαδόπουλο και ταυτόχρονα μπροστά τους τον Τζιόλη, τον Σάμαρη και τον Ταχτσίδη.

Εξαιρουμένων κάποιων προωθήσεων του Τοροσίδη από δεξιά, η Εθνική έπαιξε πίσω από την μπάλα αφήνοντας στην Τουρκία την πρωτοβουλία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να φτάνουν έως την περιοχή, αλλά με πολλά κορμιά μπροστά τους δεν μπορούσαν ν’ απειλήσουν τον Καρνέζη. Το έκαναν μόνο μετά από λάθος του Ταχτσίδη στο 18′, χωρίς ο Γιονούλ να βρει στόχο, το έκαναν και στο 28′ μετά από κλέψιμο του Τσαλχάνογλου. Ως επί το πλείστον πάντως η Εθνική κράτησε καλά πίσω και αν ο Μήτρογλου στο 39′ είχε καλύτερο σημάδι, θα είχε προηγηθεί.

Ο Σκίμπε επέμεινε σε αυτό το σχηματισμό, αφού ήταν μια καλή ευκαιρία για να το δοκιμάσει σε συνθήκες αγώνα. Οι όποιες αλλαγές έγιναν δεν μετάβαλαν το 3-6-1, αφού ο Πέτσος έπαιξε αντί του Ταχτσίδη, ο Γιάννου σε αυτή του Μήτρογλου και ο Σιόβας αντί του Μανωλά (οι άλλες αλλαγές στις καθυστερήσεις).

Ο Φορτούνης προσπάθησε να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες, η επιλογή του πάντως στην επίθεση του 50′ δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Όπως δεν ήταν καλή και η αντίδραση της άμυνας στο 53′, προτού ο Καρνέζης αποκρούσει το σουτ του Αρντά, στην καλύτερη ευκαιρία των Τούρκων. Συνολικά πάντως η Εθνική πήρε καλό βαθμό μεσοαμυντικά, αφού κινδύνευσε ελάχιστα, και χαμηλό μεσοεπιθετικά, αφού δεν απείλησε.

Οι συνθέσεις:

Τουρκία: Βολκάν Μπαμπακάν, Κοϊμπάσι, Τσαλχάνογλου (81′ Τασντεμίρ), Γιονούλ, Τοσούν, Αρντά Τουράν (93′ Γιασίν), Σαχάν (73′ Οκάι), Εζιακούπ (63′ Τσολάκ), Τοπάλ, Τουφάν (86′ Ποτούκ), Τσαλίκ.

Ελλάδα: Καρνέζης, Μανωλάς (78′ Σιόνας), Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Χολέμπας (91′ Τζαβέλλας), Τζιόλης, Σάμαρης, Ταχτσίδης (46′ Πέτσος), Φορτούνης (90′ Καρέλης), Μήτρογλου (70′ Γιάννου)

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017