Τον “κολλητό” του… σπάταλο τέως πρύτανη Μυλόπουλο διόρισε ο Τσίπρας στην “Αττικό Μετρό”

Τον πρώην πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μυλόπουλο προτείνει η κυβέρνηση για την προεδρεία της «Αττικό Μετρό ΑΕ» συνεχίζοντας με τον τρόπο αυτό τις «αξιοκρατικές» τοποθετήσεις σε κρατικές εταιρείες.

 

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο είχε τοποθετηθεί πρόεδρος της ΕΡΤ 3 από όπου αποχώρησε τον Σεπτέμβριο.

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης με επιστολή καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να ορίσει συνεδρίαση στην επιτροπή ΔΕΚΟ προκειμένου να ακροαστούν και να εκφέρουν γνώμη για τους προτεινόμενους στις θέσεις προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της «Αττικό Μετρό ΑΕ» κ.κ. Γιάννη Μυλόπουλο και Θεόδωρο Παπαδόπουλο. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 28.1.2016.

Πλήθος σκανδάλων στο ΑΠΘ

 

Υπενθυμίζεται ότι επι θητείας Μυλόπουλου στο ΑΠΘ είχε παρέμβει μέχρι και ο εισαγγελέας για τις πρωτοφανείς σπατάλες και μάλιστα σε εποχή κρίσης.

Ο κατάλογος είναι μακρύς: εξωφρενικές σπατάλες για ταξίδια στην Κωνσταντινούπολη του Μυλόπουλου για να παντρέψει τη γραμματέα του που «πέρασαν»  στο Ίδρυμα, ένα i-phone που έδωσε στην ηθοποιό Ν. Δραγούμη ο αντιπρύτανης Ι. Παντής  χρεώνοντας το πάλι στο πανεπιστήμιο, δαπάνες για «χρυσές» τουαλέτες, ανακαινίσεις και δημόσιες σχέσεις.

Συγκεκριμένα όπως είχε αποκαλύψει το «Πρώτο Θέμα» ο κ. Μυλόπουλος χρέωσε τον ειδικό λογαριασμό έρευνας του ιδρύματος με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του για την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε να παντρέψει την γραμματέα του, ενώ σύμφωνα με τις  ίδιες αποκαλύψεις είχε δώσει και μπόνους 32.000 ευρώ στον εαυτό του μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο « Θέμα», ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος  ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει τη γραμματέα του, αλλά  πέρασε τα αεροπορικά του έξοδα (1.642,68 ευρώ) στο Πανεπιστήμιο. Κι αυτό γιατί με την υπ’ αριθμόν 50847/2012 απόφαση της 6ης Ιουνίου, που υπογράφει η αντιπρύτανης, Σοφία Κουίδου-Ανδρέου, και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, η δαπάνη μετάβασης του πρύτανη επιβάρυνε τελικά το ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ. Ειδικότερα, η έγκριση πληρωμής των 1642 ευρώ εντάχτηκε σε πλαίσιο χρηματοδότησης της επιτροπής ερευνών με τίτλο: «Διερεύνηση, ανάπτυξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων του ΑΠΘ».

Για το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη υπήρξε παρέμβαση Εισαγγελέα. Επίσης όπως είχε αποκαλύψει το «Θέμα» ο αντιπρύτανης Ιωάννης Παντής πρόσφερε ως δώρο  ένα πανάκριβο  iPhone αξίας 699 ευρώ στη γνωστή ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη, αλλά το χρέωσε στα λειτουργικά έξοδα του ιδρύματος.

TEMP1

Επιπλέον επί θητείας του το ΑΠΘ ξόδεψε 8,3 εκατ. ευρώ για δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης (ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας), την ώρα που η ΔΕΗ έκοβε το ρεύμα σε υπηρεσίες του Πανεπιστημίου λόγω ανεξόφλητων λογαριασμών.