Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο λόγω τρίχας και…θρησκείας | Mikrometoxos.gr

Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο λόγω τρίχας και…θρησκείας

10.02.2016 21:35

Τα χτυπήματα του ISIS στην Ευρώπη έχουν αφήσει βαθιές πληγές στο σώμα της “Γηραιάς Ηπείρου” με τον ρατσισμό και την μισαλλοδοξία να κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Πλέον η εξωτερική εμφάνιση του καθενός, από το κούρεμα μέχρι τα ρούχα είναι ικανά για να προκαλέσουν τα χειρότερα ρατσιστικά περιστατικά ακόμα και στους πλέον αθώους πολίτες. Η λόγική του “καλύτερα 1.000 αθώοι στην φυλακή παρά να είναι 1 ένοχος έξω” κερδίζει ακόμα περισσότερο έδαφος προκαλώντας ανησυχία τι θα συμβεί μετά.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το περιστατικό με τον βρετανό πολίτη Αχμέντ Άλι ο οποίος αναγκάστηκε με βίαιο τρόπο να κατέβει από το αεροπλάνο που είχε επιβιβαστεί με την γυναίκα του και το παιδί του, και να υποστεί βασανιστικές ανακρίσεις για 5 ώρες. Το έγκλημά του; Να έχει μούσια και να είναι μουσουλμάνος….

Η ζωή του 39χρονου Βρετανού πολίτη Αχμέντ Άλι δεν είναι και η πιο εύκολη εδώ και αρκετά χρόνια. Και αυτό γιατί έχει δύο σημαντικά ελαττώματα: είναι μουσουλμάνος και έχει μία μεγάλη γενειάδα. Ο άνθρωπος που εργάζεται σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς έχει περάσει τα πάνδεινα κατά την διάρκεια της ζωής του στην Αγγλία, καθώς έχει συλληφθεί πάνω από 20 φορές μέσα στα τελευταία δύο χρόνια από την αντιτρομοκρατική της χώρας, καθώς τον θεωρούν ότι είναι φανατικός ισλαμιστής.

Το τελευταίο χτύπημα ήταν και το πιο σημαντικό. Τον κατέβασαν από το αεροπλάνο με το οποίο σκόπευε να ταξιδέψει με την γυναίκα του την περασμένη Παρασκευή για το μήνα του μέλιτος. Και όχι μόνο αυτό, καθώς τον ανέκριναν για πέντε ολόκληρες ώρες με βάση τον Αντιτρομοκρατικό Νόμο χωρίς όμως ποτέ να του απαγγείλουν κάποια κατηγορία ή να τον εμπλέξουν με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.

Όμως δεν είναι μόνο αυτό. Ο ίδιος λέει ότι έχει γίνει θύμα των social media καθώς δέχεται δεκάδες «επιθέσεις» κυρίως στο Facebook που τον κατηγορούν ότι είναι ακραίος Ισλαμιστής και έχει 11 γυναίκες. «Όλα αυτά είναι ανοησίες, λέει ο ίδιος, ψέμματα και κακόβουλα. Δεν είναι δίκαιοαυτό. Δεν αξίζω τέτοια συμπεριφορά».

Πάντως από την ίδια την αεροπορική εταιρία δηλώνεται ότι όσα έγιναν προκλήθηκαν από τις αρχές, καθώς αυτές επέλεξαν να κατεβάσουν τον συγκεκριμένο επιβάτη από το Μάντσεστερ στην πτήση για το Μαρακές στο Μαρόκο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017