Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 47χρονος χρηματιστής, Γιώργος Δασκαλέας, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους εγκεφάλους | Mikrometoxos.gr

Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 47χρονος χρηματιστής, Γιώργος Δασκαλέας, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους εγκεφάλους

15.05.2016 22:52

«Επεστράφησαν στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια από όσα επενδύθηκαν» ανέφερε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, προσθέτοντας πως ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε η σύζυγος του και οι συνεργάτιδες του, είχαν οποιαδήποτε διαχειριστική εξουσία στα funds ή στην περιουσία τους.

«Στην πραγματικότητα μόνος δικαιούχος των funds ήταν ο Γιάννης Λίτινας ο οποίος από κοινού με τη δικηγόρου Κύπρου ασκούσαν διοίκηση και διαχείριση» ανέφερε.

Ο Λίτινας ήταν αυτός που απαιτούσε να εμφανίζονται πλασματικές αποδόσεις, προκειμένου να προσελκύσει μεγάλους και καινούργιους επενδυτές.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας άφησαν ελεύθερες τη σύζυγο και τις και τις δύο συνεργάτιδες του, με περιοριστικούς όρους. Σε δύο εξ αυτών (σύζυγος και μια συνεργάτιδα) επιβλήθηκε εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα.

Στην τρίτη εξ αυτών επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017