Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς... σήμερα ο Δημ.Τζάνας της ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕΠΕΥ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς… σήμερα ο Δημ.Τζάνας της ΚΥΚΛΟΣ ΑΧΕΠΕΥ

27.04.2016 00:12

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων της Κυβέρνησης με τους Δανειστές της αναζωπύρωσε την προσδοκία να υπάρξει κάποια συμφωνία, με άμεσο παρεπόμενο την σύγκλιση έκτακτου Eurogroup τη Μ. Πέμπτη” αναφέρει ο Δημήτρης Τζάνας.
Υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση έχει συμφωνήσει επί της εφαρμογής ενός πακέτου ύψους 5,4 δισ ευρώ που αφορά φορολογικά μέτρα καθώς και περικοπές συντάξεων, ενώ διαπραγματεύεται το πακέτο μέτρων ύψους 3,6 δισ ευρώ που απαιτεί το ΔΝΤ προκειμένου να διασφαλίσει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% ως προς το ΑΕΠ το 2018.
Ωστόσο, ούτε ο ίδιος ο Σόιμπλε μπορεί να αποφανθεί για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης, δημιουργώντας έτσι συνθήκες πλήρους αβεβαιότητας στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα.
Το αποτέλεσμα για το Χρηματιστήριο είναι να κινείται με χαμηλούς όγκους και υψηλή μεταβλητότητα, ενώ οι προσδοκίες για τη συνέχεια είναι να αυξηθεί σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο: να υπάρξει ένα ράλι ανακούφισης αν υπάρξει συμφωνία, ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και επέλθουν οι θετικές συνέπειες από την αυξημένη ρευστότητα των δράσεων που θα δικαιούται η Ελλάδα στη συνέχεια.
Εναλλακτικά, αν δεν υπάρξει συμφωνία, ανοίγει το ενδεχόμενο επανόδου του πολιτικού κινδύνου με την πιθανότητα διενέργειας ακόμη και πρόωρων εκλογών.
Η τιμολόγηση ενός τέτοιου ενδεχομένου από το Χρηματιστήριο είναι δυσχερέστατη, καθώς συνιστά εξέλιξη επί αχαρτογράφητου περιβάλλοντος :
  • είναι πιθανό το ενδεχόμενο ενός βραχυχρόνιου “sell – off” προκαλώντας μικρή μάλλον αναταραχή, είναι ωστόσο ενδεχόμενο να λάβει και αισιόδοξη στάση στη συνέχεια αν πιθανολογήσει πολιτική εξέλιξη “περισσότερο φιλελεύθερη”.
  • δτζανας
Είναι πάντως εμφανές ότι η μόνη “βεβαιότητα” συνίσταται στην προσδοκία αυξημένης μεταβλητότητας για τη συνέχεια.
Στο εξωτερικό περιβάλλον, η Federal Reserve θα κρίνει πολλά σε σχέση με τις επόμενες κινήσεις στο μέτωπο των παρεμβατικών επιτοκίων από την ισχυρότερη Κεντρική Τράπεζα του Πλανήτη.
Δεν είναι υπερβολή ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας του Κόσμου θα επιδιώξει να αποκρυπτογραφήσει τα λεγόμενά της, όπως άλλωστε έκανε στο παρελθόν με τους “χρησμούς” του αλήστου μνήμης Alan Greenspan.
“Παράλληλα, τα υπό αναμονή αποτελέσματα της Apple θα αποτελέσουν σηματωρό για την Αγορά, που θα απαιτήσει αυξημένους όγκους πωλήσεων για να δώσει εφεξής ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον της κορυφαίας εταιρείας νέων τεχνολογιών” προσθέτει ο Δ/ντης Επενδύσεων της Κύκλος ΑΧΕΠΕΥ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017