Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς [Στρατής Πολυχρονέας-Μίδας ΑΧΕΠΕΥ] - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς [Στρατής Πολυχρονέας-Μίδας ΑΧΕΠΕΥ]

09.09.2015 20:04
Ημέρα του debate των πολιτικών αρχηγών σήμερα, 11 ημέρες πριν την Εθνική εκλογική αναμέτρηση και το Ελληνικό Χρηματιστήριο φαίνεται, τουλάχιστον από την πορεία του στις τελευταίες συνεδριάσεις, να προεξοφλεί ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα (από τους επενδυτές που σπεύδουν να πάρουν την ανάλογη θέση πριν το αποτέλεσμα), επισημαίνει ο Στρατής Πολυχρονέας.
Προς αυτή την κατεύθυνση βέβαια έχει βοηθήσει και η άμβλυνση των πιέσεων στις ξένες Αγορές, με το ενδιαφέρον πλέον να μεταφέρεται στο τι θα πράξει η FED με τα επιτόκια στις 17 Σεπτεμβρίου.

polixroneas

Ωστόσο πριν του σημαντικού αυτού γεγονότος στις ξένες Αγορές, οι οποίες κινούνται ως επί το πλείστο με βάση τα μακροοικονομικά στοιχεία, καθώς απομένουν τρεις εβδομάδες πριν την λήξη του γ΄3μήνου, το ενδιαφέρον στο εσωτερικό εστιάζεται στην ανακοίνωση του οίκου FTSE στις 12:00 τα μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο, όπου θα ανακοινωθεί αν το Ελληνικό Χρηματιστήριο θα παραμείνει στις ανεπτυγμένες Αγορές, ή θα υποβαθμιστεί στις αναδυόμενες Αγορές (advanced emerging), όπου βρίσκονται οι Βραζιλία, Τσεχία, Ουγγαρία, Μαλαισία, Μεξικό, Νότια Αφρική, Ταϊλάνδη, Τουρκία, Πολωνία και Ταϊβάν (με τις δύο τελευταίες να είναι στη λίστα για πιθανή αντίθετη κίνηση από την Ελλάδα).
Η εφαρμογή και η ισχύ των capital controls προφανώς και δε συνάδει με εικόνα ανεπτυγμένης Αγοράς και για το λόγο αυτό δε μπορεί κατηγορηθεί κανείς αν λάβει μια επιφυλακτική θέση ενόψει της επικείμενης ανακοίνωσης.
Ωστόσο, άξια αναφοράς είναι τα ακόλουθα:
Την ίδια μέρα, δηλαδή την επαύριον, η S&P θα ανακοινώσει, αν θα μεταβάλλει ή όχι, την πιστοληπτική αξιολόγηση της Χώρας, την οποία όμως πρόσφατα (στις 22/7) αναβάθμισε σε “CCC+” με “Σταθερή” προοπτική και μετά τα capital controls.
Τέλος, αύριο ξεκινά και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, το 10ο road show της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο, στο οποίο συμμετέχουν 29 εισηγμένες εταιρείες με ξένα funds και επενδυτές, στους οποίους θα απευθυνθεί και ο Υπουργός Οικονομικών της Χώρας, κ. Γ. Χουλιαράκης.
“Από τεχνικής απόψεως, η αντίσταση για τον ΓΔ βρίσκεται στις 708 μονάδες, με τη στήριξη να εντοπίζεται στις 637 μονάδες” αναφέρει ο αναλυτής της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017