Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς – σήμερα ο κ.Στρατής Πολυχρονέας | Mikrometoxos.gr

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς – σήμερα ο κ.Στρατής Πολυχρονέας

18.11.2015 20:01

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς

“Από τις τιμές των βιβλίων προσφορών των Τραπεζών (από αυτά που έχουν γνωστοποιηθεί μέχρι στιγμής) και από την ‘ποιότητα’ των συμμετεχόντων σε αυτές, μπορεί κάποιος να πει πολλά πράγματα, όχι μόνο για τις Τράπεζες, αλλά και για την Ελληνική Οικονομία γενικότερα χωρίς, δυστυχώς, να χρειαστεί να εξετάσει κανένα άλλο στοιχείο” αναφέρει ο Στρατής Πολυχρονέας.
Μπορεί βέβαια η ταυτότητα εκείνων που συμμετέχουν στις ανακεφαλαιοποιήσεις να μην έχει γνωστοποιηθεί ακόμα, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι κανένα μεγάλο, ή και μικρό, ξένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα δεν εξέφρασε ούτε καν διερευνητικό ενδιαφέρον για αυτές.
Άλλωστε, ο “πάταγος” της εξόδου των Γαλλικών Τραπεζών από την Ελλάδα, ήταν το λιγότερο “εκκωφαντικός” για να ξεχαστεί σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Γεγονός είναι ότι οι υφιστάμενοι μέτοχοι, που δε συμμετέχουν στις ανακεφαλαιοποιήσεις, τυγχάνουν οριακά καλύτερης αντιμετώπισης έναντι εκείνων που είδαν τις μετοχές τους να αναστέλλεται η διαπραγμάτευση, καθώς οι τρέχουσες τιμές των μετοχών των συστημικών Τραπεζών, πλην αυτής της Εθνικής Τράπεζας, βρίσκονται κάτω από τα €0,06. Οριακά καλύτερης, όχι μόνο λόγω τιμής, αλλά και λόγω ψυχολογίας.
Πως είναι δυνατόν, κάποιος που ως μικρομέτοχος κλήθηκε πλειστάκις να στηρίξει την Τράπεζα στις προηγούμενες ανακεφαλαιοποιήσεις και ο αριθμός αυτών είναι συντριπτικά μεγάλος, να το πράξει τώρα; Μήπως όμως του δόθηκε πραγματικά η ευκαιρία (η Εθνική Τράπεζα αποτελεί εξαίρεση υπό προϋποθέσεις);
Αλλά και αν δεν του δόθηκε, με τι ψυχολογία και τι ρίσκο να αρπάξει την ευκαιρία εκείνη που θα προκύψει μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις; Άλλωστε η ευκαιρία αυτή δίνεται στους Ξένους και όχι στους Έλληνες που πρέπει και να πληρώσουν τους φόρους, τον ΕΝΦΙΑ και τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τα τέλη του έτους.
“Σε κάθε περίπτωση μια καλύτερη αποτίμηση μπορεί να γίνει όταν ολοκληρωθούν οι ανακεφαλαιοποιήσεις, καθώς η καθυστέρηση κλεισίματος των βιβλίων για κάποιες Τράπεζες, συνεχίζει να προβληματίζει” αναφέρει ο αναλυτής της Μίδας ΑΧΕΠΕΥ.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017