Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς: Σήμερα ο απλός ΚΜΟ 200 ημερών είναι στις 805,24 με πτωτική πορεία... - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς: Σήμερα ο απλός ΚΜΟ 200 ημερών είναι στις 805,24 με πτωτική πορεία…

19.09.2015 07:07

Σήμερα ο απλός ΚΜΟ 200 ημερών είναι στις 805,24 με πτωτική πορεία.

Τρίτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα για το Ελληνικό Χρηματιστήριο, τελευταία πριν τις εκλογές που θα επηρεάσουν άμεσα την μελλοντική πορεία της Οικονομίας και της Αγοράς, επισημαίνει ο Βαγγέλης Σιούτης.

Η αντίσταση των 675 μονάδων που ταλαιπώρησε αρκετές συνεδριάσεις τον Γενικό Δείκτη διασπάστηκε με ελαφρώς αυξημένους τζίρους, χωρίς όμως να ξεφεύγουμε από τους αναιμικούς τζίρους που μας έχουν συνηθίσει τα capital controls. 

Επόμενη αντίσταση οι 708,3 μονάδες, υψηλό του Γενικού από την επαναλειτουργία του Χ.Α. και το 38,2% κατά Fibonacci Retracement της κίνησης από το υψηλό του έτους ως το χαμηλό του Αυγούστου.

Η απόφαση της Fed να μην αυξήσει τα επιτόκια έχει δημιουργήσει έντονους προβληματισμούς στις διεθνείς Αγορές που προσπαθούν να την αξιολογήσουν, αλλά στην ελληνική Χρηματιστηριακή Αγορά το κυρίαρχο ζήτημα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών.

Είναι σαφές ότι η Αγορά επιθυμεί σταθερή Κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία, μακράς πνοής, που θα επαναφέρει την εμπιστοσύνη στους επενδυτές και θα κινηθεί γρήγορα και χωρίς προσκόμματα στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις 

Και στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων με τους Εταίρους, για να προχωρήσει άμεσα η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών και η αξιολόγηση. Έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος για την συζήτηση για το χρέος, αλλά και τη σταδιακή αποκατάσταση της ομαλότητας στις Τράπεζες.

Σε αυτή την περίπτωση ο ΓΔ θα μπορούσε να καλύψει όλο το χαμένο έδαφος από την ημέρα διακοπής λειτουργίας του Χρηματιστηρίου (797,52 μονάδες) όπου πια θα συναντήσει και τους πολύ σημαντικούς για την μεσοπρόθεσμη πορεία του Δείκτη ΚΜΟ 200 ημερών. 

Σήμερα ο απλός ΚΜΟ 200 ημερών είναι στις 805,24 με πτωτική πορεία.

“Σε αντίθετη περίπτωση που έχουμε μια ασταθή Κυβέρνηση με αντίρροπες τάσεις, χωρίς ομοιογένεια, η αβεβαιότητα και η εσωστρέφεια θα επιστρέψει, με τον Γενικό Δείκτη να δοκιμάζει τις 656 μονάδες (που έχει αφήσει και ένα “gap”) και στη συνέχεια τις 620 μονάδες και τα χαμηλά του έτους” αναφέρει ο υπεύθυνος της Guardian Trust ΑΧΕΠΕΥ.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017