Τι κάνει στην Ευρώπη ο Στουρνάρας

Πού χάθηκε ο Γιάννης Στουρνάρας; Εχει εξαφανιστεί από την Ελλάδα σας λέω. Την τελευταία φορά που εθεάθη στη χώρα μας ήταν σε ένα εκλογικό τμήμα την περασμένη Κυριακή που πήγε να ψηφίσει.
  • O BHMAτοδότης
Εκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του. Χάσαμε τον Γιάννη, στοπ, που λένε, τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχει Ζωή Κωνσταντοπούλου στην προεδρία της Βουλής για να τον κυνηγήσει και να τον συλλάβει.
Οι πράκτορές μου όμως με πληροφορούν ότι ο κεντρικός τραπεζίτης πέρασε ολόκληρη τη μετεκλογική εβδομάδα μεταξύ Φρανκφούρτης, Λουξεμβούργου και Παρισιού. Προετοιμάζει, βλέπετε, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

 

Ηταν δύσκολο πάντως να εντοπίσεις τη μετεκλογική εβδομάδα τον Γιάννη Στουρνάρα. Κάποια στιγμή, ενώ βρισκόταν στο Παρίσι, στο συνέδριο της Τράπεζας της Γαλλίας, πληροφορήθηκε ότι ο βίος της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως Προέδρου της Βουλής τερματίστηκε, ότι της άλλαξαν την κλειδαριά στο γραφείο της, πλην όμως δεν έδειξε καθόλου ευχαριστημένος:
«Κρίμα, γιατί η Ζωή είχε γίνει το αλάτι και το πιπέρι της ζωής μου. Τώρα τι θα κάνω χωρίς Ζωή; Θα είμαι αναγκασμένος να ασχολούμαι με άλλα… βαρετά θέματα» έλεγε. Και τι είδους θέματα είναι αυτά; Συνάντηση, για παράδειγμα, την Πέμπτη με τον κ. Σόιμπλε.
Και ξέρετε τι ήταν το πρώτο πράγμα που τον ρώτησε ο  γερμανός υπουργός Οικονομικών; «Ποια είναι η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα μετά τις εκλογές;». Τι να απαντήσει ο κεντρικός τραπεζίτης; Είπε απλώς «βλέπω θετικότερες εξελίξεις». Είδε ακόμη και τον κ. Μοσκοβισί. Αυτός δεν ρώτησε τίποτε. Ξέρει την κατάσταση από πρώτο χέρι.