ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ οι αναλυτές της αγοράς – σήμερα ο κ.Νίκος Καυκάς της Merit AXEΠEY | Mikrometoxos.gr

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ οι αναλυτές της αγοράς – σήμερα ο κ.Νίκος Καυκάς της Merit AXEΠEY

25.09.2015 00:21

Στον… πάγο μοιάζει να βρίσκεται η Αγορά στις συνεδριάσεις μετά την εκλογική αναμέτρηση, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι οι προτιμήσεις της πλειοψηφίας των ξένων οίκων και όχι μόνο αυτών, έκλιναν προς ένα διαφορετικό Κυβερνητικό σχηματισμό, τονίζει ο Νίκος Καυκάς.

Αν και η διαφαινόμενη επιφυλακτικότητα αναμένεται να διατηρηθεί, εφόσον το ρίσκο υλοποίησης της συμφωνίας είναι αυξημένο, είναι λάθος να προεξοφλήσουμε την αποτυχία του εγχειρήματος. 

Άλλωστε πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι υπάρχουν ιδιαίτερα θετικά στοιχεία στην δύσκολη πορεία μας προς την ανάκαμψη, όπως τα Κοινοτικά κονδύλια, η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, αλλά και η πιθανή αναδιάρθρωση του χρέους, πιθανότατα σε δεύτερο χρόνο.

Έτσι, αν συνυπολογίσουμε ότι το μεγαλύτερο κομμάτι της δημοσιονομικής προσαρμογής έχει γίνει και ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελείται κατά 90% από Φιλοευρωπαϊκά κόμματα…

Καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το μοναδικό που πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση είναι η τήρηση και εφαρμογή των συμφωνηθέντων.

Βεβαίως, δεν επιθυμούμε να μειώσουμε τον βαθμό δυσκολίας της προσπάθειας που απαιτείται, παρά να επισημάνουμε τα θετικά που θα δείξουν και μπορούν να ανατροφοδοτήσουν την άνοδο στο Ελληνικό Χρηματιστήριο.

Προς το παρόν, θα θέλαμε να δημιουργηθεί μία βάση τιμών με όριο την περιοχή των 620-630 μονάδων, ενώ είναι σίγουρο ότι η επενδυτική κοινότητα θα ανταμείβει κάθε βήμα προς την σωστή κατεύθυνση.

Οι επιλογές τίτλων προέρχονται από την πραγματική Οικονομία, αφού εκεί εντοπίζουμε περιπτώσεις με γερά θεμελιώδη σε ελκυστικές αποτιμήσεις όπως Μέτκα, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Jumbo, ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με την άποψη του αναλυτή της Merit ΑΧΕΠΕΥ, η πορεία του Χ.Α. δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη από τις διακυμάνσεις στα διεθνή Χρηματιστήρια, πολλά από τα οποία ήδη δοκιμάζουν κρίσιμες μακροπρόθεσμες τεχνικές στηρίξεις.

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017