Τι έφεραν στο φως οι ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο Σικυώνας - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τι έφεραν στο φως οι ανασκαφές στο αρχαίο θέατρο Σικυώνας

14.10.2015 19:22
ΑΠΟΨΕ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ. ΚΙΣΣΑ

Μετά από δύο χρόνια ανασκαφικών ερευνών στο αρχαίο θέατρο Σικυώνας, ο έφορος αρχαιοτήτων Κορινθίας Κωνσταντίνος Κίσσας θα παρουσιάσει τις ανακαλύψεις του απόψε, ώρα 7μμ στο Δημοτικό Θέατρο Κιάτου.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Σικυωνίων και ο Σύλλογος Πολιτών «Η αρχαία Σικυών».

Η ανασκαφή αίτημα δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας της Κορινθίας. Ικανοποιήθηκε το 2013, ύστερα από ομόφωνη απόφαση του  περιφερειακού  συμβούλιο Πελοποννήσου, που ενέκρινε την σύναψη προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στο υπουργείο Πολιτισμού, την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και το Δήμο Σικυωνίων, με αντικείμενο την αποκάλυψη, προστασία και ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου.

Ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τις 200.000 ευρώ, και η χρηματοδότηση καλύπτεται με 100.000 ευρώ από την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας και με το ίδιο ποσό από το Δήμο Σικυωνίων.

Στόχος του προγράμματος είναι η συνολική προστασία του αρχαίου θεάτρου, η διάσωσή του ως αρχαιολογικού τεκμηρίου και ιστορικής μαρτυρίας, η αναχαίτιση περαιτέρω απώλειας του αυθεντικού υλικού, η συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη της αρχικής ταυτότητας του μνημείου ως έργου αρχιτεκτονικής, η διαμόρφωση μιας πιστής, αναγνώσιμης εικόνας του, η αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του και τέλος η προετοιμασία του, για την ασφαλή υποδοχή επισκεπτών και η απόδοσή του στην τοπική κοινωνία.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017