Την πώληση του 100% της Finansbank ανακοίνωσε η ΕΤΕ ΒΑΝΚ - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Την πώληση του 100% της Finansbank ανακοίνωσε η ΕΤΕ ΒΑΝΚ

03.11.2015 18:53
Την πώληση του 100% της Finansbank ανακοίνωσε η ΕΤΕ ΒΑΝΚ με πιθανότερο αγοραστή το Qatar. Έχει δεχθεί προσφορές από ενδιαφερομένους και η απόφαση είναι οριστική. Η ΕΤΕ πουλάει το 100% της Finansbank…

Σημειώνεται ότι οι συνολικές κεφαλαιακές ανάγκες της Εθνικής διαμορφώνονται σε 4,6 δισ. εκ των οποίων 1,575 δισ. στο βασικό και 3 δισ. στο δυσμενές.
Η Εθνική πρόσφατα είχε δεχθεί κρούσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος από υποψηφίους όπως το Qatar,η Garanti κ.α.
Η Εθνική κατέχει το 82,23% της Finansbank άμεσα, το 9,68% η NBG Dollar, το 7,90% η NBG International Holding και 0,19% είναι η διασπορά.
Η επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής τράπεζας για την Finansbank
Στο πλαίσιο των οριζoμένων στο κανονιστικό πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης αναφορικά με την προετοιμασία και υποβολή του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων και του σχεδίου αναδιάρθρωσης προς τις αρμόδιες εποπτικές αρχές, η Εθνική Τράπεζα ενημερώνει τους επενδυτές για την πρόθεσή της να προχωρήσει, υπό την προϋπόθεση λήψης των απαραίτητων εποπτικών και εταιρικών εγκρίσεων, στην πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στην Finansbank.
Σχετικά με τις συνεχιζόμενες επαφές της Τράπεζας με τις εποπτικές αρχές και προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, η Τράπεζα έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της μία παρουσίαση στην οποία συνοψίζονται οι υποβαλλόμενες δράσεις του σχεδίου άντλησης κεφαλαίων.
*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017