Την καλύτερη επίδοση της τελευταίας 4ετίας θα καταγράψουν τον Οκτώβριο οι μετοχές διεθνώς - Μεγάλη η άνοδος στην Ευρώπη - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Την καλύτερη επίδοση της τελευταίας 4ετίας θα καταγράψουν τον Οκτώβριο οι μετοχές διεθνώς – Μεγάλη η άνοδος στην Ευρώπη

30.10.2015 15:59
  • Σημαντική ήταν η συμβολή των κεντρικών τραπεζών
Τη καλύτερη μηναία επίδοσή τους εδώ και τέσσερα χρόνια αναμένεται να καταγράψουν τον Οκτώβριο οι διεθνείς αγορές, χάρη στην Ευρώπη που καταγράφει τον καλύτερό της μήνα εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια, καθώς οι κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως διατηρούν αμετάβλητες τις πολιτικές στήριξης της οικονομίας και πολλές εξ αυτών υπαινίσσονται ότι θα λάβουν πρόσθετα μέτρα.
Στήριξη στις χρηματιστηριακές αγορές πρoσέφεραν και τα οικονομικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα από εταιρίες όπως η Renault, η BNP Paribas και η Airbus.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 αναμένεται να καταγράψει άνοδο 8,5% σε μηνιαία βάση, με τον Οκτώβριο να αποτελεί τον καλύτερο μήνα από τον Ιούλιο του 2009.
Ο δείκτης MSCI αναμένεται να κλείσει τον μήνα με κέρδη άνω του 7%, στην καλύτερη επίδοσή του από τον Ιανουάριο του 2012.
Η απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας να διατηρήσει αμετάβλητη τη νομισματική πολιτική ήταν αναμενόμενη, αν και κάποιοι επενδυτές είκαζαν ότι θα ανακοίνωνε πρόσθετα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας.
Παράλληλα, η κεντρική τράπεζα της χώρας αναθεώρησε πτωτικά τις προβλέψεις της για τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη και πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι θα προχωρήσει σε περαιτέρω χαλάρωση της πολιτικής της.www.bankingnews.gr

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017