Τζον Κέρι: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανακάμψει - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

Τζον Κέρι: Θα βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανακάμψει

04.12.2015 13:07

Την στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της Αθήνας για ανάκαμψη της οικονομίας εξέφρασε ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι.

«Χαίρομαι που είμαι στην Ελλάδα» δήλωσε ο αμερικανός ΥΠΕΞ. «Ξέρω ότι αντιμετωπίζεται πολλές προκλήσεις. Εκτιμώ τις προσπάθειες της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα… Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο. Εμείς θα κάνουμε από την πλευρά μας ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανακάμψει» δήλωσε κατά την σύντομη συνομιλία του μπροστά στις κάμερες με τον ελληνα πρωθυπουργό.

Ο κ. Κέρι πέρασε την πόρτα του Μαξίμου λίγο μετά τις 11:40 όπως ήταν προγραμματισμένο.

 

Η ατζέντα Κέρι θα είναι ευρεία, έχοντας μάλιστα εμπλουτιστεί εσχάτως με δύο κρίσιμα ζητήματα: πρώτον, την αστάθεια που προκαλεί η ρωσοτουρκική αντιπαράθεση μετά από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su – 24 από την Άγκυρα και, δεύτερον, από τις συνέπειες των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα αποτελεί κρίσιμο κρίκο ιδιαίτερα έπειτα από την επιβεβαίωση ότι δύο εκ των τρομοκρατών που έδρασαν στη γαλλική πρωτεύουσα πέρασαν από το ελληνικό έδαφος και τουλάχιστον ο ένας εξ’ αυτών κινούσε τα νήματα από την Ελλάδα προς το Βέλγιο.

Σημειώνεται ότι διαμαρτυρία για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στη χώρα μας διοργανώνουν αριστερές οργανώσεις και κινήσεις την Παρασκευή στις 18.00 στα Προπύλαια.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017