Τεχνική αναλαμπή στο ΧΑ +0,88% στις 648 μον. με τις τράπεζες +8% – Περί τα 7 δισ συγκεντρώνουν οι τράπεζες από ιδιώτες

Τεχνική αναλαμπή σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τράπεζες που κερδίζουν έως +8% – Ανοδικά και ο FTSE 25
Τεχνικής υφής τραπεζική αναλαμπή καταγράφεται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο με επίκεντρο τις τράπεζες που έχουν δεχθεί ανηλεές σφυροκόπημα.
Οι τράπεζες σήμερα ανακάμπτουν έως +8% ενώ ανοδικά κινείται και ο FTSE 25. Ωστόσο η άνοδος αυτή είναι τεχνικής υφής και χρήζει προσοχής. Με βάση ρεπορτάζ του bankingnews οι τράπεζες αρχίζουν να προετοιμάζονται και μπορούν δυνητικά να σηκώσουν 7 δισεκ.
Συγκεκριμένα 1,5 με 1,8 δισεκ. η Πειραιώς, περίπου 1,5 δισεκ. η Alpha bank, η Εθνική τουλάχιστον 3 δισεκ. μέσω της Finansbank και η Eurobank πάνω από 1 δισεκ.
Εφόσον συγκεντρωθούν τα κεφάλαια αυτά είναι πολύ πιθανό τράπεζες όπως Alpha bank και Εθνική να αποφύγουν το bail in των ομολογιούχων τους.
Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον το ελληνικό χρηματιστήριο κινείται ανοδικά με το Γενικό Δείκτη να βρίσκεται στις 648 μονάδες με κέρδη +0,88%, έχοντας χαμηλό στις 642,64 μονάδες.
Ο βραχυχρόνιος στόχος στο ελληνικό χρηματιστήριο είναι η διατήρηση των 650 μονάδων. Ο τζίρος σε χαμηλά επίπεδα, καθώς οι τιμές έχουν απαξιωθεί πολύ, ωστόσο ο όγκος κινείται σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα.
Πιο αναλυτικά η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 5 εκατ. ευρώ ενώ ο όγκος φθάνει στα 26 εκατ. τεμάχια, με τα 23 εκατ. τεμάχια να διακινούνται στις τράπεζες και 2,4 εκατ. στα warrants.