ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή/Αποκάλυψη: Ποιος εγχώριος θεσμικός μηδένισε και οι δύο ξένοι που χτίζουν θέση | Mikrometoxos.gr

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή/Αποκάλυψη: Ποιος εγχώριος θεσμικός μηδένισε και οι δύο ξένοι που χτίζουν θέση

29.10.2015 21:37

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις -ίσως, μάλιστα, να είναι και οι περισσότερες- που δημιουργούνται απορίες και ερωτηματικά, για τους λόγους που μία μετοχή έχει «περίεργη» συμπεριφορά και δεν ακολουθεί την γενικότερη τάση της αγοράς. Εν προκειμένω, η αποκάλυψή μας αφορά στην ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

http://www.sportandbusiness.gr/markets/item/54147-terna-energeiaki-apokalypsi-poios-egxorios-thesmikos-midenise-kai-oi-dyo-ksenoi-pou-xtizoun-thesi

Σύμφωνα, λοιπόν, με αποκλειστικές πληροφορίες του «S&B», ο λόγος που η μετοχή της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, δεν έχει ακολουθήσει την γενικότερη άνοδο -με εξαίρεση τη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής- οφείλεται στο γεγονός ότι η Εθνική Χρηματιστηριακή έχει ρευστοποιήσει 770.000 μετοχές της και μάλλον την Παρασκευή τις τελευταίες 8.400.

Προκαλεί, πάντως, εντύπωση το γεγονός ότι η εν λόγω ΑΧΕ σε report της, ενώ αυξάνει την τιμή-στόχο σε 18 εταιρείες που παρακολουθεί, ενώ παρακολουθεί την «Άνεμος» (μία μικρή εταιρεία) και τον Ελλάκτωρα, δεν παρακολουθεί την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, αλλά ούτε καν τον όμιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ. Σύμπτωση; Είναι… ατομική η ευθύνη ή έχουμε άλλες παραμέτρους από το παρελθόν, που ισχύουν ακόμα, ποιος ξέρει…

Επανερχόμενοι τώρα στα της μετοχής της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, με τέτοια πίεση και χιλιάδες κομμάτια να βγαίνουν καθημερινά, θα έπρεπε να έχει καταποντιστεί. Αλλά, για… κακή τους τύχη και καλή για την εταιρεία, έχουν βγει αγοραστές ξένοι ισχυροί θεσμικοί και ισορρόπησαν την κατάσταση.

Πρόκειται, κατ’ αρχήν για ελβετική τράπεζα, την τράπεζα του Καντονίου της Ζυρίχης, μία από τις πλέον συντηρητικές τράπεζες και τις πέντε ασφαλέστερες διεθνώς! Έχει ήδη πάνω από 500.000 μετοχές και μάλιστα είναι η πρώτη φορά που μπαίνει στο ΧΑ.

Αυτή η τράπεζα, λοιπόν και το αμερικανικό fund, το γνωστό μας DFA, το οποίο επίσης έχει πλέον πάνω από 500.000 κομμάτια, είναι που «κροσσάρουν» την Εθνική, στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Η Εθνική, μπορεί να φεύγει, αλλά επιστρέφει στην εν λόγω μετοχή η Alpha Finance, η οποία στην πρόσφατη ανάλυσή της δίνει τιμή-στόχο τα 4,72 ευρώ και σε σχέση με τα μεγέθη, αναμένει ότι τα κέρδη της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή εφέτος θα ανέλθουν σε 20 εκατ. ευρώ, το 2016 σε 34 εκατ. και το 2017 σε 41 εκατ. ευρώ.

Τέλος, δεν ξέρω σε πόσους και ποιους λέει κάτι, αλλά αυτό που αποκάλυψε στη Γ.Σ. ο Γιώργος Περιστέρης, έχει μεγάλη σημασία για εμάς, δηλαδή το γεγονός ότι ο όμιλος, καθ΄ όλη την περίοδο της κρίσης στη χώρα μας, τα κεφάλαιά του όλα τα έχει σε ελληνικές τράπεζες και δεν τα έβγαλε έξω…

 

 

*Τα όσα αναγράφονται στη στήλη είναι προιόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν προτροπή αγοράς, πώλησης ή διακράτησης μετοχών

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017