Τα 3 λάθη των γονιών του Κωστή Πολύζου που οδήγησαν στη σύλληψή τους | Mikrometoxos.gr

Τα 3 λάθη των γονιών του Κωστή Πολύζου που οδήγησαν στη σύλληψή τους

23.01.2016 23:01

 

Δεν έχουν τελειωμό οι αποκαλύψεις για τη μάνα και τον πατριό που σκότωσαν το 23χρονο παιδί τους στην Κοζάνη. Οι δυο τους έβαλαν μέχρι και τον 12χρονο γιο τους να πει ψέματα προκειμένου να στρέψουν την προσοχή της αστυνομίας, αλλού.

Στα Σιάτιστα της Κοζάνης, οι κάτοικοι από την πρώτη στιγμή θεωρούσαν τη Δέσποινα Κουτσέγκου και τον Χρήστο Ντίο τους βασικούς ύποπτους για τον φόνο του Χρήστου Πολύζου. Το θέατρο της μάνας, η οποία εμφανιζόταν συντετριμμένη στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη, ψάχνοντας το παιδί της, δεν έπεισε κανέναν. Ήταν κοινό μυστικό ότι τα λεφτά ήταν πολλά και τα συμφέροντα μεγάλα.

Ποια ήταν όμως τα μοιραία λάθη του ζευγαριού που οδήγησαν στη σύλληψή του;

Καταρχήν η απόφασή τους να μετακομίσουν στην Ελευσίνα και να  γίνει μάλιστα εκεί η κηδεία του Κωστή παρά τις αντιρρήσεις συγγενών και φίλων.

Οι αστυνομικοί ήξεραν από την πρώτη στιγμή για τα δάνεια που τους απέκρυπταν οι κατηγορούμενοι αλλά και το ότι το κτήμα που βρέθηκε το πτώμα του Κώστα Πολύζου ανήκε στον πατριό του.

Σημαντική ήταν και η πληροφορία ότι μια μέρα μετά τη δήλωση εξαφάνισης του Κωστή η μητέρα αποφάσισε ξαφνικά να καθαρίσει όλο σπίτι με ατμοκαθαριστή.

Λίγο αργότερα ο πατριός κάνει το λάθος και πουλάει το αγροτικό του αυτοκίνητο με το οποίο φέρεται να μετέφερε το πτώμα του Κώστα Πολύζου, γεγονός που μαθαίνεται άμεσα από τις αστυνομικές αρχές. Ο κλοιός αρχίζει να σφίγγει. Οι αστυνομικοί είναι βέβαιοι πλέον ότι έχουν βρει την άκρη του νήματος.

Και το σημαντικότερο όλων. Η γραφολογική εξέταση αποδεικνύει ότι ο Χρήστος Ντίος πλαστογράφησε την υπογραφή του Κωστή προκειμένου να ρυθμίσει δόσεις δανείων αλλά και να λάβει νέα δάνεια στο όνομα του, παρότι ο ίδιος το αρνείται.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017