Τα 10 πιο γλυκά νεογέννητα ζωάκια που είδατε ποτέ

Ο πλανήτης μας είναι γεμάτος από είδη ζώων που μπορεί να μην γνωρίσουμε ποτέ. Άλλα πλάσματα είναι άγρια, άλλα έχουν μοναδικές ικανότητες. Αλλά όλα κινδυνεύουν από τον ίδιο παράγοντα. Από τον άνθρωπο και τις επιπτώσεις που προκαλεί στην φύση. Κάθε είδος που χάνεται, παίρνει μαζί του και ένα κομμάτι της γενετικής και εξελικτικής ιστορίας εκατοντάδων χρόνων, πολύτιμη πηγή γνώσης για τον άνθρωπο. Πολλά από αυτά είναι απλά…αξιολάτρευτα!

Ίσως τα πιο γλυκά μικρά που έχετε δει :

1.Μωρό Πυγμαίο βραδύποδα !

Είναι ίσως από τα πιο γλυκά πλάσματα στον πλανήτη. Αστεία μα και συνάμα σε αυτά συμπνυκνώνεται το ρητό “σπεύδε βραδέως”. Οι πυγμαίοι  βραδύποδες βρίσκονται στα μανγκρόβια δέντρα της Isla Escudo de Veraguas, ένα μικρό νησί στα ανοικτά των ακτών του Παναμά. Κανείς δεν γνωρίζει με βεβαιότητα πόσα από αυτά τα μικρά ζωάκια έχουν απομείνει στην άγρια φύση , αλλά στην τελευταία καταμέτρηση μόνο 79 είχαν εντοπισθεί.

2.  Ένα πάντα-γίγαντας που “λιώνει” στο βράχο.

Με μόνο 1.864 να έχουν  απομείνει σε στην άγρια φύση στην Κίνα, τα pandas-γίγαντες είναι άκρως  απειλούμενα ζώα. Είναι αργοί  εκτροφείς και χρειάζονται ένα πολύ συγκεκριμένο άγριο βιότοπο με  μπαμπού για να επιβιώσουν. Καθώς οι δρόμοι είναι  χτισμένοι  μέσα από τα δάση, οι πληθυσμοί panda δυσκολεύονται περισσότερο να βρουν έναν σύντροφο.

Και εδώ είναι ένα νεογέννητο panda να γαργαλιέται…

3. “Ένας μικρός Ασιάτικος ελέφαντας ,που χαλαρώνει στην άμμο. “

Οι Ασιατικοί ελέφαντες είναι κοινωνικά πλάσματα, που κυκλοφορούν σε οικογενειακές ομάδες με επικεφαλής την παλαιότερη γυναίκα αρχηγό της  φυλής. Δυστυχώς αντιμετωπίζουν απειλές από την απώλεια του φυσικού  τους  χώρου και τους λαθροκυνηγούς ελεφαντόδοντου. Ο πληθυσμός τους έχει μειωθεί κατά 50% τα τελευταία 75 χρόνια και τώρα υπάρχουν λιγότερα από 50.000 αριστερά στην άγρια φύση.

4. Δυο  μικρά κουνάβια με μαύρα ποδαράκια έτοιμα για δράση

Παρά το γεγονός ότι σε ένα σημείο θεωρούνταν εξαφανισμένα , αυτό το είδος κουναβιού  έχει κάνει ένα δυναμικό comeback και σήμερα υπάρχουν περίπου 300 στην άγρια φύση στη Βόρεια Αμερική. Αλλά αυτό είναι μόνο 300, για σκέψου…

5. Οι “μποξέρ” που έρχονται από τον ουρανό- ένα tree kangaroo

Ζουν στα δέντρα της Παπούα Νέα Γουινέα, την Ινδονησία και τη Βόρεια Αυστραλία και μία από τις ειδικές ικανότητές τους είναι ότι μπορούν να περπατήσουν προς τα πίσω. Έχουν κυνηγηθεί  τόσο πολύ φτάνοντας σχεδόν σε εξαφάνιση.

6. Ο μικροσκοπικός τεθωρακισμένος- παγκολίνος

Οι Παγκολίνοι είναι μικρά θηλαστικά φολιδωτά  που βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο από τους κυνηγούς που τους κυνηγούν για τα δέρματά τους και για το κρέας. Όταν φοβούνται διπλώνουν το σώμα τουςσε μια μπάλα και κρύβονται μέσα στην αιχμηρή  πανοπλία τους.

7. Είναι ένα μικρό μωρό μαύρος  ρινόκερος σε ένα σωρό από άχυρα.

Οι Μαύροι  ρινόκεροι είναι ένα από τα παλαιότερα ζώα στη γη, αλλά δυστυχώς οι άνθρωποι εξακολουθούν να τους σκοτώνουν για το  κέρατο τους ,το οποίο είναι  περιζήτητο σε μίας μορφή ασιατικής  ιατρικής. Υπάρχουν μόνο περίπου 5.000 μαύροι ρινόκεροι εναπομείναντες στην Αφρική.

8. Τέσσερα Αφρικάνικα άγρια σκυλιά, μαλώνουν πάνω από ένα κόκκαλο.

Τα Αφρικανικά άγρια σκυλιά είναι ένα από τα πιο απειλούμενα ζώα του κόσμου, με πληθυσμό μόλις 3,000-5,500 να έχουν απομείνει στην άγρια φύση. Έχουν υποστεί απώλεια του φυσικού περιβάλλοντος λόγω του ανταγωνισμού με άλλα και εξαιτίας της ανθρώπινης παρέμβασης.

9 .Είναι ένα χνουδωτό μωρό κόκκινο panda !

Ζουν στα δάση στα ανατολικά Ιμαλάια και χοροπηδούν μέσα από τα δέντρα χρησιμοποιώντας τις ουρές τους για την ισορροπία. Συχνά κατά λάθος αιχμαλωτίζονται σε παγίδες κυνηγών ή έχουν κυνηγηθεί λαθραία για την  κόκκινη  γούνα τους. Είναι επίσης γνωστές ως γάτες-αρκούδες.

10. Η πιο γλυκιά φάτσα του ζωικού βασιλείου στον “βασιλιά” της Β. Θάλασσας το θαλάσσιο λιοντάρι


Τα Θαλάσσια λιοντάρια κάποτε αφθονούσαν στα Γκαλαπάγκος, αλλά η υπεραλίευση και η κλιματική αλλαγή έχουν απειλήσει τους πληθυσμούς τους.