Τα ψέματα της Frontex και η προπαγάνδα για έξοδο από το Σένγκεν | Mikrometoxos.gr

Τα ψέματα της Frontex και η προπαγάνδα για έξοδο από το Σένγκεν

07.12.2015 12:45

Καλά μελετημένο σχέδιο από συγκεκριμένη κατηγορία χωρών στα βόρεια της Ελλάδας αποδεικνύεται η προπαγάνδα πεί εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη  Σένγκεν, προκειμένου να εκβιαστεί να δεχθεί όλο και περισσότερους μετανάστες. 

Όπως αποκάλυψε στο Mega ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, δεν ισχύει ότι η Ελλάδα αρνείτο να συνεργαστεί με τη Frontex και μάλιστα είχε ζητήσει εδώ και καιρό την ενίσχυση με 1.000 άτομα για τον έλεγχο των συνόρων στα νησιά, αλλά και τα Σκόπια.

Αντιθέτως, τα διεθνή δημοσιεύματα που εκπορεύονταν από συγκεκριμένους κύκλους, σύμφωνα με τον κ. Μουζάλας, μετέφεραν τις απόψεις χωρών όπως η Ουγγαρία περί εξόδου της Ελλάδας από το Σένγκεν, ως θέση της Ευρώπης. Πάντως, το έγγραφο-πρόταση στο ευρωπαϊκό συμβούλιο υπήρξε, παρά το γεγονός ότι η χώρα μας ανέμενε την αποστολή υπαλλήλων της Frontex , για την οποία οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι δεν έχουν συμφωνήσει στο επιχειρησιακό σχέδιο αντιμετώπισης του προσφυγικού.

Η Μέρκελ δημιούργησε την αίσθηση ότι η Ευρώπη είναι ανοιχτή στους μετανάστες, δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, που στην ίδια συνέντευξη «υποσχέθηκε» πως η κυβέρνηση «δεν πάει για αιματοχυσία» στην Ειδομένη.

«Δεν αρνηθήκαμε βοήθεια από την Frontex, όμως σε κείμενο που είχε αποστείλει, είπε ο υπουργός, αναφερόταν ότι «συγχρόνως θα καλέσουμε παρατηρητές από τη FYROM, την οποία αναφέρει ως Δημοκρατία της Μακεδονίας ώστε να συμμετέχουν στη επιχείρηση. Είναι δυνατόν να δεχτούμε εμείς σα χώρα αυτό το πράγμα; Παρατηρητές από τη FYROM στα ελληνικά σύνορα; Αυτό ήταν μια αυθαιρεσία της Frontex. Στείλαμε γράμμα στον κ. Αβραμόπουλο, ζητήσαμε να μπουν τα πράγματα στη θέση του, μπήκαν στη θέση τους» τόνισε ο κ. Μουζάλας.

«Η Ειδομένη θα καθαρίσει από μετανάστες στις επόμενες μέρες (…) Θα εφαρμοστούν οι νόμοι» διαβεβαίωσε ο υπουργός, που σε κάθε περίπτωση δεν απέκλεισε τη χρήση βίας: «Καταβάλουμε προσπάθεια να μην πέσει ξύλο, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει τους νόμους» ξεκαθάρισε και πρόσθεσε: «Δέκα μέρες κατειλημμένη είναι η σιδηροδρομική γραμμή, δεν μπορείς σαν κράτος να μην αντιδράσεις».

«Σιγά – σιγά οι μετανάστες αποσύρονται από την Ειδομένη… 1.000 μετανάστες είχαν μείνει χθες» διευκρίνισε και συνέχισε: «1.500 μετανάστες γύρισαν από την Ειδομένη και περιμένουμε άλλους 1.500… Όσοι θέλουν αίτηση άσυλου θα τους δώσουμε δυνατότητα να το κάνουν… Παρά πολλοί μετανάστες θέλουν να επιστρέψουν μόνοι τους στις χώρες τους, υπάρχει πρόγραμμα οικειοθελούς επιστροφής, θα γίνουν και απελάσεις» ξεκαθάρισε ακόμα ο υπουργός.

Την ίδια ώρα, η Ευρώπη σχεδιάζει την αποστολή πλέον των 1.000 ανακριτών της Europol για έλεγχο των διερχομένων από τα σύνορά μας.

Το πανευρωπαϊκό ανακριτικό σώμα, που ήδη μελετάται και σχεδιάζεται και πολύ σύντομα θα το δούμε στη χώρα μας, θα αποτελείται από περίπου 1.000 άτομα (ίσως και περισσότερα), τα οποία, εν είδει μιας διεθνούς υπηρεσίας συλλογής πληροφοριών υπό τη σκέπη της Europol, θα έχουν τη δυνατότητα πραγματοποίησης ελέγχων στα ευρωπαϊκά σύνορα (δηλαδή κυρίως στη χώρα μας, που αποτελεί βασική πύλη εισόδου) αλλά και σε τρίτες χώρες εάν καταστεί αναγκαίο.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017