Τα τρίποντα του εκτίναξαν τα κέρδη της εταιρείας

Ο ίδιος πριν από 5 χρόνια δεν ήθελε καν να βρεθεί στο Όκλαντ και κατέβαλλε κάθε προσπάθεια για να καταλήξει στη Νέα Υόρκη. Όταν οι Γκολντεν Στέιτ του προσέφεραν 4 χρόνια πριν 11 εκατ. δολάρια συμβόλαιο ένιωθαν πως του έκαναν χάρη και ο ίδιος ένιωθε πως ήταν ριγμένος. Από την περσινή χρονιά όμως και την φετινή εκπληκτική πορεία όλα δείχνουν να έχουν αλλάξει καθώς η ομάδα από το Οκλάντ όχι μόνο στέφθηκε πρωταθλήτρια στο NBA και φέτος πάει να σπάσει το ιστορικό ρεκόρ των Chicaco Bulls, αλλά και ο Στέφεν Κάρι είναι ο άνθρωπος που όλοι συζητάνε και σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Στέφεν Κάρι όμως με την εκπληκτική διετία που διανύει μέχρι στιγμής, δεν έσωσε μόνο τους Γκολντεν Στέιτ από την πλήρη ανυπαρξία, αλλά και την αθλητική εταιρία Under Armour η οποία μέχρι πριν λίγο καιρό φλέρταρε με την καταστροφή, με την  Morgan Stanley να δηλώνει απαισιόδοξη για το μέλλον της Under Armour.

Η μετοχή της εταιρείας διαπραγματεύεται μόλις πάνω από τα 82 δολάρια, ο Jay Sole όμως, αναλυτής της Morgan Stanley έθετε τιμή στόχο της μετοχής τα 64 δολάρια και σύσταση underweight. Τότε ο Sole τόνιζε σε σημείωμα του Οκτωβρίου προς τους πελάτες της τράπεζας ότι οι πωλήσεις πιθανό να σημειώσουν κάμψη και πως η μετοχή είναι πολύ ακριβή, όμως όλα αυτά πριν εμφανιστεί ο Steph Curry.


stephen-curry

Ο MVP του NBA που έχει συμβόλαιο με την εταιρεία οδήγησε τα μπασκετικά παπούτσια της Under Armour σε αύξηση πωλήσεων 350% .

Τα παπούτσια του Stephen Curry αποφέρουν περισσότερα από αυτά του LeBron και του Kobe, ενώ σε πωλήσεις τα ξεπερνούν μόνο αυτά του Michael Jordan.

Ο Sole ονομάζει την κατάσταση της μετοχής της UA “Spicy Curry” και θέτει τιμή στόχο τα 127,50 δολάρια.

Αν ο Curry συνεχίσει τις εκπληκτικές του εμφανίσεις, η αξία της UA θα εκτοξευτεί στα 14 δισ. φτάνοντας στο αισιόδοξο σενάριο τα 28,2 δισ., απειλώντας ακόμα και αυτή τη Nike.

To πρόβλημα, σύμφωνα με τον Sole είναι ότι αυτή την στιγμή η Under Armour εξαρτάται από τον Curry και αν η Curry-mania υποχωρήσει το μπασκετικό κομμάτι της εταιρείας θα πάψει να αναπτύσσεται με τους συγκεκριμένος γρήγορους ρυθμούς.

“Τα παιδιά αγοράζουν τα παπούτσια του Curry για να πάρουν λίγη από την δόξα του, όχι απαραίτητα επειδή είναι UA”, σημειώνεται.

Πάντως, όπως αναφέρει και ο Business Insider, όσο ο Curry συνεχίζει να παίζει σε αυτά τα επίπεδα, η εταιρεία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί.

stephen-curry2