Τα “σπρώχνει” η κυβέρνηση για το φορολογικό | Mikrometoxos.gr

Τα “σπρώχνει” η κυβέρνηση για το φορολογικό

16.03.2016 20:09

Τα ποντάρει όλα η κυβέρνηση για να τα βρει με το Κουαρτέτο στο φορολογικό και  υπέβαλλε νέα αντιπρόταση στους εκπροσώπους των δανειστών και για αυτό ξεκίνησε η  νέα συνάντηση των δύο πλευρών, στις 18.30, προκειμένου, σύμφωνα με κορυφαίο κυβερνητικό αξιωματούχο «να τελειώνουμε».

Το οικονομικό επιτελείο παρουσίασε τη νέα πρόταση στην πρώτη σημερινή συνάντηση, που ξεκίνησε στις 13.30. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, αυτή περιλαμβάνει μικρότερη μείωση του αφορολόγητου, σε σύγκριση με αυτό που ζητούν οι δανειστές και αλλαγές στους ενδιάμεσους συντελεστές.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θα επικοινωνήσουν και με τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, για να τους ενημερώσουν για τη νέα πρόταση, ανέφερε ο κυβερνητικός παράγοντας.

Το κουαρτέτο- και ιδιαίτερα το ΔΝΤ- θέλει διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου και μεταφορά της επιβάρυνσης στα χαμηλότερα εισοδήματα, ενώ διαφωνούν με τον ανώτατο φορολογικό συντελεστή 50%.

Πάντως, άλλος κορυφαίος παράγοντας στις διαπραγματεύσεις, όταν ρωτήθηκε αν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα, δήλωσε ότι είναι «ζήτημα δύο έως τριών ημερών ακόμη».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017