Τα πρωτοπαλίκαρα του Λαφαζάνη που μένουν πιθανότατα εκτός Βουλής Οι καραμπόλες αφήνουν εκτός προβεβλημένα στελέχη | Mikrometoxos.gr

Τα πρωτοπαλίκαρα του Λαφαζάνη που μένουν πιθανότατα εκτός Βουλής Οι καραμπόλες αφήνουν εκτός προβεβλημένα στελέχη

08.09.2015 11:06

Σημαντικές απώλειες από τις τάξεις των στενών συνεργατών του Παναγιώτη Λαφαζάνη που επί σειρά ετών βρίσκονται στο πλευρό του από την Αριστερή Πλατφόρμα προμηνύουν οι λίστες της Λαϊκής Ενότητας, όπως δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Κυριακής.

Το πρώτο «κρούσμα» αφορά στον Θανάση Πετράκο. Ο Μεσσήνιος πολιτικός επέμενε στην κάθοδό του στη Μεσσηνία, με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη λόγω του συνωστισμού των υποψηφίων στην Αθήνα να «καλοβλέπει» την παραμονή του «λοχαγού» του εκεί για να αποφύγει τις «καραμπόλες» με τους άλλους υποψηφίους. Ωστόσο, η Λαϊκή Ενότητα δύσκολα θα εκλέξει βουλευτή στη Μεσσηνία, καθώς θα πρέπει να λάβει ποσοστό άνω του 7%. Ενδεικτικό είναι ότι στην πενταεδρική περιφέρεια, στις εκλογές του Ιανουαρίου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει τέσσερις βουλευτές και η ΝΔ μόλις έναν, με τα υπόλοιπα κόμματα να μην καταφέρνουν να εξασφαλίσουν κάποια έδρα.

Εκτός Βουλής μένει ουσιαστικά και το ευρέως αποδεκτό στέλεχος της Αριστεράς και της Αριστερής Πλατφόρμας, Αλέκος Καλύβης, καθώς ο Παναγιώτης Λαφαζάνης εκτίμησε ότι η μετακόμιση του εκρηκτικού ταμπεραμέντου της Ραχήλ Μακρή στην Αθήνα θα αποφέρει μεγαλύτερα εκλογικά οφέλη στη Λαϊκή Ενότητα. Έτσι, ο κ. Λαφαζάνης με την κάθοδο της κας Μακρή στο ψηφοδέλτιο Αττικής εξοστράκισε τον Αλέκο Καλύβη σε μη εκλόγιμη θέση στη λίστα της Λαϊκής Ενότητας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν ήθελε τη Ραχήλ Μακρή στην Κοζάνη καθώς προσέκρουε πάνω στην στενή συνεργάτιδά του, Ευγενία Ουζουνίδου.

Σύμφωνα με τις λίστες στην Καστοριά «κατεβαίνει» ο Β. Διαμαντόπουλος, στη Κέρκυρα ο Σ. Σαμοίλης, στη Λέσβο ο Γ. Ζερδελής, στη Μεσσηνία ο Α. Πετράκος, στην Α’ Θεσσαλονίκης η Δ. Χαραλαμπίδου, στην Α’ Αθήνας η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη Β’ Αθήνας ο Δ. Στρατούλης, και στην Α’ Πειραιά ο Σ. Λεουτσάκος.

Ο πρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Λαφαζάνης επέλεξε την Αττική και την Β’ Πειραια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος στα ψηφοδέλτια «κυρίαρχη είναι η παρουσία της ελληνικής νεολαίας, των γυναικών, των εκπροσώπων κοινωνικών κινημάτων και του συνδικαλιστικού κινήματος».

Διαβάστε εδώ τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας.

Κάντε Like το newsbeast.gr

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017