Τα πολύχρωμα ταξί που χαρίζουν μαγικές διαδρομές

Με σκοπό να δώσει χρώμα και ζωή στα βαρετά ταξί, η δημιουργική εταιρεία Taxi Fabric συνέλεξε έργα τοπικών καλλιτεχνών, με τα οποία έντυσαν τα καθίσματα και τις οροφές των μισθωμένων οχημάτων και μετέτρεψαν τα κλασικά βαρετά και άχαρα αυτοκίνητα σε φωτεινούς και χαρούμενους χώρους.

Ο Avlani, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Taxi Fabric, ίδρυσε την εταιρεία μαζί με άλλους τρεις φίλους από τη Βομβάη και το Λονδίνο, τον Απρίλιο του 2015. Ο ίδιος αρχικά ξεκίνησε να βγάζει φωτογραφίες τα καθίσματα των ταξί για το blog του, αλλά σύντομα το project αυτό εξελίχθηκε σε μια πλατφόρμα για εκκολαπτόμενους σχεδιαστές. Τον Ιούλιο, η ομάδα ήταν σε θέση να συγκεντρώσει από τις αγορές 16.000 δολ. από μια εκστρατεία του Kickstarter και έτσι άρχισε να φέρνει σε επαφή τους σχεδιαστές με τους οδηγούς ταξί.

Έτσι επωφελείται και ο οδηγός από το γεγονός ότι ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και η δουλειά του αυξάνεται, οι καλλιτέχνες καθώς τους δίνεται η δυνατότητα να δείξουν τα έργα τους σε ένα ευρύτερο κοινό αλλά και οι επιβάτες που θα ζήσουν μια όμορφη εμπειρία, αν καταφέρουν να βρουν ένα, γιατί από ότι φαίνεται έχουν γίνει ανάρπαστα.

taxi2