Τα «μαζεύει» η κυβέρνηση: Δεν ζητήσαμε από το ΔΝΤ να φύγει | Mikrometoxos.gr

Τα «μαζεύει» η κυβέρνηση: Δεν ζητήσαμε από το ΔΝΤ να φύγει

10.12.2015 14:26

Προσηλωμένη στον στόχο να ολοκληρώσει εγκαίρως τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών παραμένει η κυβέρνηση ρίχνοντας τους τόνους μετά το σχόλιο στις δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν ξεκίνησε καμία κόντρα με τον κ. Σόιμπλε, απάντησε σε δημοσιεύματα και δηλώσεις του ίδιου που προηγήθηκαν.

Τόνισε στο σημείο αυτό ότι το ΔΝΤ είναι στην Ευρώπη, και αυτό δεν είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για την Ευρώπη, και οι Ευρωπαίοι μάλλον δεν θα πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερη ικανοποίηση από αυτό.

«Η Ευρώπη θα έπρεπε να έχει τους μηχανισμούς να λύνει μόνη τα ζητήματά της εν μέσω οικονομικής κρίσης» είπε η κ. Γεροβασίλη και συμπλήρωσε: «Το ΔΝΤ ήρθε στην Ελλάδα και αυτό δεν ήταν ευχάριστο για κανέναν. Ξαφνικά εμείς δεν αλλάξαμε στάση για το ΔΝΤ και το ρόλο του. Αυτό είναι το ένα κομμάτι της συζήτησης. Το άλλο είναι ότι ξέρουμε ότι το ΔΝΤ συμμετέχει στο Πρόγραμμα, αυτό έρχεται από την προηγούμενη συμφωνία, και η καινούργια συμφωνία που υπεγράφη το καλοκαίρι, έχει το ΔΝΤ ως τεχνικό σύμβουλο έως το Μάρτιο οπότε το ίδιο θα αποφασίσει την περαιτέρω πορεία του. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε στο σημείο αυτό πως δεν θα μπορούσε ασφαλώς να έρθει η κυβέρνηση και να πει ξαφνικά ότι το ΔΝΤ είναι καλοδεχούμενο στην Ευρώπη, διότι γνωρίζει ότι έχει τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις όπως και γνωρίζει ότι κάποιοι κύκλοι στην Ευρώπη θέλουν αυτές οι απόψεις να επιβληθούν στην Ελλάδα, «γιατί αυτά που ζητάνε στην Ευρώπη, δεν έχουν συμβεί σε καμία χώρα της Ευρώπης» και αυτοί οι ακραίοι νεοφιλελεύθεροι κύκλοι θα είχαν μεγάλη δυσκολία αυτά να τα επιβάλλουν στην Ελλάδα, διότι δεν θα τα επέτρεπε η Ευρώπη. «Χρησιμοποιούν λοιπόν ως άλλοθι το ΔΝΤ για να επιβάλλουν μέτρα στην Ελλάδα που δεν υπάρχουν σε καμία άλλη χώρα στην Ευρώπη» επέμεινε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σημείωσε πάντως πως «είναι άλλο οι υποχρεώσεις που έχει η χώρα έναντι του ΔΝΤ, τις οποίες γνωρίζει, ενδεχομένως το ΔΝΤ να συμμετάσχει και σε αυτό το πρόγραμμα, και αυτό είναι κάτι που το ξέρει η κυβέρνηση, όμως είναι άλλο να λέει η κυβέρνηση την άποψή της για το ρόλο του ΔΝΤ».

Υπογράμμισε δε ότι «κάθε φορά που κάποιος θα βγαίνει στο εξωτερικό και θα στρέφεται κατά της χώρας και του ελληνικού λαού, θα παίρνει και την απάντηση που του αξίζει», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος για την απάντηση της κυβέρνησης.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017