Τα «κλειδιά» για την λύση στο Mega – Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις

Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις μεταξύ των μετόχων τουMega δίνουν και παίρνουν, προκειμένου να βρεθεί λύση με τα οικονομικά του καναλιού, ενώ οι στάσεις εργασίας των εργαζομένων συνεχίζονται, σχεδόν καθημερινά.Οι τράπεζες -σιωπηρά- έδωσαν μια παράταση 15 ημερών, αλλά αν δεν επιτευχθεί μέχρι τότε συμφωνία, θα αναλάβουν την διαχείριση του καναλιού με τις γνωστές διαδικασίες περί πτωχεύσεως.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, τις τελευταίες μέρες γίνονται κάποιες κινήσεις:

– Ο Θεοχάρης Φιλιππόπουλος λέει ότι θα βάλει ένα σημαντικό ποσό μαζί με άλλο επενδυτή.

–  Από το περιβάλλον Μπόμπολα διαρρέουν ότι στο τέλος μπορεί να βάλει όλα τα λεφτά για την αύξηση μόνος του.

– Ο Μάρης δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει την ιδέα της συμμετοχής.

Όμως, όλα αυτά λέγονται χωρίς να είναι σαφές ποιο είναι το πλάνο που επεξεργάζεται ο Φιλιππόπουλος -εκτός από το να βάλουν χρήματα οι παλιοί μέτοχοι. Δηλαδή, πιο συγκεκριμένα:

– Αν υπάρχει προσυμφωνία με τις τράπεζες για ρυθμίσεις των δανείων.

– Αν υπάρχει σχέδιο και συμφωνία με τους εργαζομένους για τα δεδουλευμένα τους και για μελλοντικό οικονομικό προγραμματισμό και αναδιάρθρωση.

– Αν είναι βέβαια η συμμετοχή της Τηλέτυπος στον επικείμενο διαγωνισμό των αδειών για λόγους οικονομικούς και νομικούς.

-Αν υπάρχει μέριμνα για τα χρέη που έχει το κανάλι σε εταιρίες μετόχων ή σε συνεργαζόμενα με αυτούς πρόσωπα και εταιρίες, πως και πότε θα διευθετηθούν.

– Αν υπάρχει συμφωνία για ενδεχόμενες αλλαγές στο διοικητικό και δημοσιογραφικό τομέα.

Στις παραπάνω επισημάνσεις βρίσκεται το κλειδί της λύσης για το Μεγάλο Κανάλι, την ώρα που οι εργαζόμενοι εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον τους στον σταθμό, ενώ βρίσκονται σε κινητοποιήσεις που δεν θα σταματήσουν, χωρίς να πάρουν ότι δικαιούνται.

topontiki.gr