ΤΑ ΓΙΛΕΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΗ – Φόβοι ότι στην Ευρώπη κυκλοφορεί τζιχαντιστής ειδικός πυρομαχικών

ΤΑ ΓΙΛΕΚΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΓΝΩΣΤΗ

Φόβοι ότι στην Ευρώπη κυκλοφορεί τζιχαντιστής ειδικός πυρομαχικών

Οι καμικάζι του Παρισιού ενισχύουν τον «πονοκέφαλο» των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της Ευρώπης, καθώς η χρήση ειδικών γιλέκων με εκρηκτικά πιθανώς να σημαίνει ότι κάπου στη Γηραιά Ήπειρο κυκλοφορεί ένας ειδικός πυρομαχικών.

Φόβοι ότι στην Ευρώπη κυκλοφορεί τζιχαντιστής ειδικός πυρομαχικών

Σύμφωνα με πρώην αξιωματούχο της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών της Γαλλίας, που μίλησε ανώνυμα στο γαλλικό πρακτορείο, η κατασκευή ενός τέτοιου γιλέκου δεν είναι απλή. «Τα γιλέκα αυτοκτονίας πρέπει να γίνουν από ειδικό πυρομαχικών. Ώστε να είναι αξιόπιστα και αποτελεσματικά. Δεν μπορούν όλοι να το κάνουν αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, και συνέχισε:

«Ο ειδικός πυρομαχικών είναι ένας άνθρωπος που ξέρει πώς να χειρίζεται εκρηκτικές ύλες, ξέρει να τις φτιάχνει και γνωρίζει να τις τοποθετεί πάνω σε μια ζώνη ή ένα γιλέκο με τέτοιο τρόπο ώστε ο καμικάζι να μπορεί να κινηθεί. Επίσης φροντίζει ώστε να μην γίνει η έκρηξη νωρίτερα απ’ ότι πρέπει».

Οι γαλλικές αρχές έχουν ανακοινώσει ότι τα γιλέκα των καμικάζι φαίνεται ότι έφεραν το εκρηκτικό TATP, γνωστό ως υπεροξείδιο της ακετόνης, που είναι εύκολο να παραχθεί αλλά θεωρείται ιδιαίτερα ασταθές.

«Δεν έφεραν αυτά τα γιλέκα από τη Συρία. Όσο περισσότερο κουνιούνται αυτά τα γιλέκα, τόσο πολλαπλασιάζεται ο κίνδυνος. Είναι πολύ πιθανό να είναι εδώ, στη Γαλλία ή στην Ευρώπη, ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που έμαθαν να τα φτιάχνουν σε κάποια τζιχαντιστική περιοχή και επέστρεψαν» δήλωσε στο πρακτορείο ο πρώην αξιωματούχος.