«Τα έριξε» στο πρόγραμμα ο Σφαιρόπουλος… | Mikrometoxos.gr

«Τα έριξε» στο πρόγραμμα ο Σφαιρόπουλος…

01.04.2016 03:25

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε ότι η ομάδα του ήταν κουρασμένη μετά τους μαζεμένους «τελικούς», αν και παραδέχθηκε ότι παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων

Ντροπιαστική ήττα που ουσιαστικό τον αφήνει εκτός συνέχειας της Ευρωλίγκας γνώρισε την Πέμπτη (31/3) ο Ολυμπιακός από τη Χίμκι, με την εικόνα του να είναι απογοητευτική.

Φυσικά, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δεν θα μπορούσε να βρει κάτι θετικό να πει στη συνέντευξη Τύπου και παραδέχθηκε ότι η ομάδα του παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων.

Βέβαια, ο προπονητής των Πειραιωτών στάθηκε και στα τρία κρίσιμα ματς που κλήθηκε να δώσει η ομάδα του μέσα σε μικρό διάστημα, εξηγώντας ότι, δεν θέλει να το χρησιμοποιήσει ως δικαιολογία, αλλά… άδειασε από ενέργεια τους παίκτες του.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στην Χίμκι. Πριν από το παιχνίδι είχα πει πως το ματς ήταν τελικός, αλλά δεν παίξαμε όπως θα έπρεπε να παίξουμε σε έναν τελικό. Δυστυχώς παίξαμε πολύ πιο κάτω από το επίπεδο μας. Έπρεπε να είμαστε πιο σκληροί στην άμυνα, να τους καθυστερήσουμε στο παιχνίδι τους και να κάνουμε το δικό μας.

Η Χίμκι είναι μια ομάδα ρυθμού, εξαιρετική επιθετικά, αλλά δυστυχώς δεν κάναμε τίποτα από όσα είχαμε σχεδιάσει για να τους σταματήσουμε. Δεν παίξαμε έξυπνα, δεν δώσαμε κάποια φάουλ που είχαμε να δώσουμε, η διαφορά πήγε πάνω από τους 12 στο δεύτερο ημίχρονο και μετά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε. Είχαν μεγάλη αυτοπεποίθηση και πέτυχαν σουτ που δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε και η διαφορά όλο και μεγάλωνε στη συνέχεια.

Δεν μου αρέσει να βρίσκω δικαιολογίες, αλλά ήταν ο τρίτος τελικός σε μια εβδομάδα και ήταν δύσκολο για τους παίκτες μου να βρουν ενέργεια και μυαλό για συγκέντρωση ώστε να μείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι στο ματς. Όταν δίνεις συνεχόμενους τελικούς, είναι πάρα πολύ δύσκολο να έχεις πάντα δυνάμεις.  Μέσα σε έξι μέρες δώσαμε τρεις τελικούς και δεν είχαμε όση ενέργεια θέλαμε για να ακολουθήσουμε τον ρυθμό της Χίμκι. Για εμένα αυτός ήταν ο κυριότερος λόγος που δεν καταφέραμε σήμερα να ακολουθήσουμε την Χίμκι».

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017