Ταυτοποιήθηκε ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο Παρίσι – Από τους πιο δραστήριους δήμιους του Ισλαμικού Κράτους | Mikrometoxos.gr

Ταυτοποιήθηκε ο «εγκέφαλος» του μακελειού στο Παρίσι – Από τους πιο δραστήριους δήμιους του Ισλαμικού Κράτους

16.11.2015 12:17
Πρόκειται για τον 27χρονο Βέλγο, Abdelhamid Abaaoud
Στην ταυτοποίηση του «εγκεφάλου» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι προχώρησαν σήμερα οι γαλλικές Αρχές αναφέροντας πως πρόκειται για τον 27χρονο Βέλγο, Abdelhamid Abaaoud. Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού, ο Abdelhamid Abaaoud ήταν αυτός που οργάνωσε το «χτύπημα» στο Παρίσι. Ο Abdelhamid Abaaoud, όπως μεταδίδουν γαλλικά και βέλγικα ΜΜΕ, είναι 27 ετών, κάτοικος της συνοικίας Molenbeek των Βρυξελλών, όπου και έγινε σειρά συλλήψεων το περασμένο Σάββατο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Der Standaard, ο Abdelhamid Abaaoud συνδέεται και με τις τρομοκρατικές επιθέσεις που ματαιώθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στο Βερβιέ του Βελγίου. Τότε, είχε παρουσιασθεί ως εγκέφαλος και χρηματοδότης των σχεδιαζόμενων αυτών επιθέσεων. Αναφέρεται μάλιστα πως το κινητό του είχε εντοπισθεί τότε στην Ελλάδα.
Βάσει των δημοσιευμάτων ο Abdelhamid Abaaoud, αν και βρίσκεται σήμερα στη Συρία και θεωρείται από τους πιο «δραστήριους δήμιους» του Ισλαμικού Κράτους, βρισκόταν σε ευθεία επικοινωνία με έναν από τους τρομοκράτες της σφαγής στο Παρίσι, που κατοικούσε στην ίδια συνοικία των Βρυξελλών. Σημειώνεται πως ο Abdelhamid Abaaoud είχε καταδικαστεί τον Ιούλιο, μετά την αναχώρησή του για τη Συρία, ερήμην, σε 20 χρόνια κάθειρξης από δικαστήριο των Βρυξελλών σε υπόθεση δικτύων στρατολόγησης βέλγων τζιχαντιστών με προορισμό τη Συρία.

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017