ΤΧΣ... ίσον έλληνας φορολογούμενος - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΤΧΣ… ίσον έλληνας φορολογούμενος

20.11.2015 00:01

Και γιατί να μην καίμε τα πεντοχίλιαρα στα μπουζούκια;

Πριν από έναν περίπου χρόνο το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ο Έλληνας φορολογούμενος δηλαδή), είχε σε τραπεζικές μετοχές των συστημικών τραπεζών κεφάλαιο χρηματιστηριακής αξίας 17 δις ευρώ.

Ποσό σοβαρά μικρότερο από τα 38 δις που είχε βάλει ο φορολογούμενος στις ελληνικές τράπεζες, με δανεισμό από τους ευρωπαίους, αλλά σημαντικό.

Είχε επίσης την εύλογη προσδοκία ότι με την ανάκαμψη της οικονομίας και των υποβαθμισμένων αξιών, μετά την πολυετή κρίση, οι μετοχές αυτές θα ανέκαμπταν περαιτέρω και ίσως σε μερικά χρόνια θα μπορούσε να ανακτήσει το μεγαλύτερο μέρος των 38 δις που δόθηκαν για να συνεχίσει η χώρα να διαθέτει τραπεζικό σύστημα και οι πολίτες καταθέσεις.

Σήμερα η αντίστοιχη αξία της περιουσίας μας σε μετοχές των 4 τραπεζών (με την ιδιότητα του φορολογούμενου πάντα), έπεσε από τα 17 δισ σε κάτω από ένα δις και στις τράπεζες το κράτος από κυρίαρχος μέτοχος γίνεται μειοψηφία. Με την ανακεφαλαιοποίηση οι τράπεζες αλλάζουν χέρια και η άνοδος των αξιών, που αργά ή γρήγορα θα έρθει, θα αφορά τους ιδιώτες μετόχους.

Χάσαμε έτσι 16 δις μέσα σε ένα χρόνο. Δηλαδή 5000 ευρώ περίπου ανά οικογένεια. Γιατί τα χάσαμε; Χωρίς κανέναν πραγματικό λόγο. Τα κάψαμε στα μπουζούκια της αντιμνημονιακής δημαγωγίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με μπουζουκοπαίκτη τον μοναδικό Γιάν(ν)η Βαρουφάκη και μαέστρο τον Αλέξη Τσίπρα…
Τώρα βέβαια, με δεδομένο ότι τα 16 δις δεν μας ανήκαν, τα είχαμε δανειστεί, έρχεται η ώρα της πληρωμής. Να τα ΕΝΦΙΑ, να οι φορολογίες των αγροτών, να το κρασί.

Και βέβαια επειδή έτσι προβλέπει η δημοκρατία , τα χρωστούμενα δεν αφορούν μόνο τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Μας αφορούν όλους. Ξέρετε όμως πιο είναι το πιο ανατριχιαστικό απ’ όλα;

Ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού ακόμα δεν έχει καταλάβει τι έχει συμβεί. Χάσαμε 16 δις και οι Έλληνες πολίτες –προπαντός αυτοί που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- εξακολουθούν στη μεγάλη πλειοψηφία τους να πιστεύουν ότι τα μέτρα τα βάζουν οι “ξένοι τοκογλύφοι”.

Βλέπετε η αλήθεια, ότι τα έφαγαν οι ίδιοι στα «πολιτικά μπουζούκια» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, είναι πολύ δυσάρεστη για να την κοιτάξουν κατάματα…

 

 

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017