ΤΑΙΠΕΔ: Συζητήσεις για αεροδρόμιο και Ελληνικό - Mikrometoxos.gr | Mikrometoxos.gr

ΤΑΙΠΕΔ: Συζητήσεις για αεροδρόμιο και Ελληνικό

01.03.2016 09:53

ΤΑΙΠΕΔ

Συζητήσεις για αεροδρόμιο και Ελληνικό

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», ενώ έχει ανοίξει ήδη κύκλος συζητήσεων με τους επενδυτές για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού.

  • ΕΘΝΟΣ
  • 9:00, 1/3

 
Συζητήσεις για αεροδρόμιο και Ελληνικό

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα, τα βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι η κυβέρνηση λειτουργεί αποτελεσματικά παρά τα επιμέρους προβλήματα, υπογραμμίζοντας ο ίδιος ότι για να περάσει η ελληνική οικονομία σε μια καινούργια φάση ανάπτυξης αυτό το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων έπρεπε να γίνει ούτως ή άλλως. Αναφορικά με τη σύμβαση παραχώρησης του «Ελευθέριος Βενιζέλος», υπήρξε προ ημερών μια απόφαση του ΔΣ του αεροδρομίου, σε απάντηση της επιστολής που είχε στείλει το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο αποδέχεται τη διαπραγμάτευση για την παράταση της υπάρχουσας σύμβασης.

Δύσκολη διαπραγμάτευση
Τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η διαδικασία αυτή και θα κρατήσει -σύμφωνα με τον Στέργιο Πιτσιόρλα- για μεγάλο χρονικό διάστημα, διότι είναι μια δύσκολη και τεχνική διαπραγμάτευση, αλλά εκτιμά ότι θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Σε σχέση με το Ελληνικό, έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση με τους επενδυτές για βελτιώσεις στην υπάρχουσα σύμβαση και στόχος είναι να έχουν ολοκληρωθεί τον Απρίλιο. «Οι γύρω δήμοι είναι θετικοί και μετέχουν σ’ αυτήν τη συζήτηση. Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν περίπου 40.000 νέες θέσεις εργασίας», προσέθεσε.

Σε ό,τι αφορά το λιμάνι του Πειραιά, έχει αποσταλεί ο φάκελος στο Ελεγκτικό Συνέδριο και γίνεται ο έλεγχος νομιμότητας των διαδικασιών. Από τη στιγμή που θα εκδοθεί η απόφαση, θα ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης και θα οδεύσει στη Βουλή. Εκκρεμεί και η έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ θεωρεί ότι ο Πειραιάς θα γίνει ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια του κόσμου και αυτό θα βοηθήσει την απασχόληση και την οικονομία και την ανάδειξη του Πειραιά ως τεράστιου κέντρου.

Κώστας Νάνος

Shortlink:

Επικοινωνία | Ταυτότητα | Όροι Χρήσης
Mikrometoxos.gr 2017