ΤΑΙΠΕΔ: «Ξεπαγώνει» τις διαδικασίες για την αξιοποίηση του Ελληνικού

Το «ξεπάγωμα» των διαδικασιών για την αξιοποίηση του Ελληνικού σχεδιάζει να εισηγηθεί στην κυβέρνηση η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ και ο πρόεδρός του, Στέργιος Πιτσιόρλας με πρώτο βήμα τον ορισμό νέας διοίκησης στην εταιρεία «Ελληνικόν Α.Ε.».

Μιλώντας στη The Huffington Post, ο κ. Πιτσιόρλας ανέφερε ότι «στην κόντρα που γινόταν μέχρι τώρα υπέρ και κατά του Ελληνικού, δεν υπήρξε μια νηφάλια δυνατότητα για συζήτηση επί διαφόρων πλευρών του έργου… Δεν μπήκαν ποτέ σε μια συζήτηση με τους επενδυτές για προβλήματα που αφορούν τους δήμους τους και πρέπει να λυθούν». Επίσης, διαπιστώνει ότι το ενδιαφέρον της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας αυξάνεται μέρα με τη μέρα για τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού Δημοσίου.

Αυτή όμως αναμένεται να είναι μόνο η αρχή, αφού το ΤΑΙΠΕΔ στοχεύει ολοκλήρωση των αποκρατικοποιήσεων.

Μιλώντας ο ίδιος προς την ελληνική The Huffington Post, το πρακτορείο Bloomberg και την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», προέβλεψε ότι μέσα στο 2016 θα ολοκληρωθούν οι αποκρατικοποιήσεις των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, των λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΕΕΣΣΤΥ, του ΔΕΣΦΑ, του Αστέρα Βουλιαγμένης και της Αφάντου. Επίσης προέβλεψε ότι θα «τρέξει» και το Ελληνικό, όπως και η περαιτέρω αποκρατικοποίηση του ΔΑΑ.